Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον Καναδά και τους κατοίκους του που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει. Όπως το γιατί ο Καναδάς αποκαλείται και ως «Μεγάλος, Λευκός Βορράς».

Καναδάς: Γιατί είναι γνωστός και ως «Μεγάλος Λευκός Βορράς»

Αν και είναι άγνωστο το ποιος επινόησε τον όρο «Μεγάλος Λευκός Βορράς», το ψευδώνυμο χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες, αναφέρει το theculturetrip.com.

Η γενικότερη και πιο λογική ανάλυση για το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, πάντως, είναι κοινώς αποδεκτή και άκρως λογική αν σκεφτεί κανείς ότι ο Καναδάς είναι «Μεγάλος», επειδή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. Είναι «Λευκός» λόγω της ποσότητας της παγωμένης αρκτικής τούνδρας και του χιονιού στη χώρα και τέλος, το «Βορράς» οφείλεται στο ότι βρίσκεται βόρεια των ΗΠΑ. Αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά κάποιες λεπτομέρειες για την κάθε λέξη του ψευδώνυμου ξεχωριστά.

Μεγάλος

Ο Καναδάς είναι «Μεγάλος», καθώς η μόνη χώρα μεγαλύτερη από αυτόν στον κόσμο είναι η Ρωσία. Η συνολική του έκταση είναι περίπου 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, με περίπου 80% του πληθυσμού του Καναδά να ζει σε απόσταση 150 χλμ. από τα σύνορα Καναδά- Ηνωμένων Πολιτειών, αφήνοντας ένα μεγάλο μέρος της χώρας ακατοίκητο. Επιπλέον, ένα ακόμη στοιχείο που ανταποκρίνεται στην πρώτη λέξη του ψευδώνυμου για τον Καναδά είναι και το γεγονός ότι έχει, επίσης, τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο.

Λευκός

Ο πραγματικός Λευκός Βορράς -επίσης γνωστός ως Αρκτικό Αρχιπέλαγος του Καναδά- καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 1,5 εκατομμυρίου τ. χλμ. Ο πληθυσμός ολόκληρης της περιοχής είναι μόλις 14.000 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι θα βρουν πολλές ανεξερεύνητες και ανέγγιχτες περιοχές. Για παράδειγμα, το Εθνικό Πάρκο Quttinirpaaq στο Nunavut δέχτηκε μόνο 17 επισκέπτες το 2016. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη περιοχή στον Καναδά που έχει κυρίως λευκό χρώμα. Στην πραγματικότητα, πολλά μέρη του Καναδά δέχονται χιονοπτώσεις για πέντε έως έξι μήνες κατά την διάρκεια του έτους. Ναι, είναι πραγματικά μια μεγάλη, λευκή χώρα βόρεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά εκτός από την παγωμένη τούνδρα της Αρκτικής, ο Καναδάς είναι επίσης γεμάτος από τραχιά χιονισμένα βουνά και δάση.

Βορράς

Η εξήγηση του «Βορρά» είναι πολύ απλή. Ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι δύο μεγαλύτερες χώρες της Βόρειας Αμερικής και ο Καναδάς είναι ο πιο μακρινός Βορράς. Ο Καναδάς υπήρξε εδώ και καιρό γνωστός ως «γείτονας στο Βορρά» της Αμερικής.