Αν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έχετε διάθεση για εξορμήσεις με θαλασσινή αύρα αλλά με την άνεση που σας προσφέρει το ταξίδι με το αυτοκίνητό σας, τότε οι προορισμοί που ακολουθούν σίγουρα αξίζουν της προσοχής σας. Σε Μάνη, Εύβοια και Πήλιο, ό,τι και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι αυτή η καλοκαιρινή σας εξόρμηση θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Λίμνη, Εύβοια

Στη βόρεια Εύβοια συναντάται το χωριό Λίμνη, ένας παραθαλάσσιος προορισμός για ήρεμες και γαλήνιες αποδράσεις. Με αιγιοπελαγίτικη αύρα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοί του έχουν αιγιοπελαγίτικη καταγωγή, η Λίμνη κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, με την ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό εικόνα της. Χτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, μοιάζει να «αγναντεύει» τον απάνεμο κόλπο, απολαμβάνοντας θέα που πολλές φορές φτάνει μέχρι και τις κοντινές ακτές της Στερεάς Ελλάδας.

Παραδοσιακά σπίτια με χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμιδοσκεπές που φτάνουν σχεδόν στη θάλασσα, στενά δρομάκια και το χαρακτηριστικό πράσινο της Εύβοιας να αγκαλιάζει το χωριό, από τις εικόνες που σίγουρα μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

Η «καρδιά» της Λίμνης χτυπά στο παραλιακό της μέτωπο με τα ουζερί και τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες με θέα τόσο στα γαλαζοπράσινα νερά του Ευβοϊκού, όσο και στην καταπράσινη πλαγιά του χωριού.

Κατηγιώργης, Πήλιο

Ο Κατηγιώργης συναντάται στο ανατολικότερο σημείο της Μαγνησίας και πρόκειται για ένα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό ψαροχώρι του Πηλίου. Ο όμορφος οικισμός βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. από το Βόλο, ενώ δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη του ότι βρίσκεται σε νησί.

Πρόκειται για ένα ήρεμο και γραφικό χωριουδάκι με λιγοστά σπίτια, μια μικρή παραλία με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, που φημίζεται για τα ταβερνάκια του σχεδόν πάνω στο κύμα με τους νόστιμους θαλασσινού μεζέδες τους.

Λιμένι, Μάνη

Ένας από τους πιο όμορφους και χαρακτηριστικής μανιάτικης «αισθητικής» προορισμός, το Λιμένι αποτελεί ιδανική επιλογή για μια καλοκαιρινή απόδραση με το αυτοκίνητο. Στο σημείο που η τραχιά λακωνική γη συναντά τα παραδεισένια γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, «αγακαλιάζοντας» την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού, δημιουργούνται εικόνες που δύσκολα συναντάται σε άλλο μέρος της Ελλάδας, μένοντας για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

Στο Λιμένι το σκηνικό μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου. Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων, συναντάται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το Λιμένι συνδυάζει την αυστηρότητα που χαρακτηρίζει όλη τη Λακωνική Μάνη με την υπέροχη, σχεδόν διάφανη, θάλασσα που φτάνει ως τα σπίτια, τα μεζεδοπωλεία και τα καφέ της περιοχής. Μόλις βρεθεί κανείς εδώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μαγευτεί από το αυθεντικό, μανιάτικο τοπίο που θα αντικρίσει, παραδομένο στην ήρεμη αγκαλιά της θάλασσας.