Η Πελοπόννησος βρίθει από ορεινά γραφικά χωριά γνωστά στο ευρύ κοινό για την ομορφιά και τη βουνίσια αύρα τους. Στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, ωστόσο, ανακαλύπτει κανείς και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς που δεν έχουν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους φημισμένους «γείτονές» τους. Βουτηγμένοι στο πράσινο της υπέροχης φύσης ολόγυρά τους, αξίζουν σίγουρα μια ευκαιρία.

Ροεινό, Αρκαδία

Σε υψόμετρο 1200 μέτρων, σε απόσταση 4 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο και 19 χλμ. από την Τρίπολη, το Ροεινό αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της περιοχής. Ένα μικροσκοπικό, αλλά γραφικό χωριό, με μεγάλα πετρόχτιστα σπίτια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα κλέβει τις εντυπώσεις, χωρίς να έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους δημοφιλέστερους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Με πολλά τρεχούμενα νερά, περικυκλωμένο από πολύ πράσινο και ένα υπέροχο πυκνό ελατόδασος και με ονειρική θέα στο οροπέδιο της Δαδιάς αλλά και τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, δικαίως μπορούμε να το αποκαλέσουμε και επίγειο παράδεισο.

Βόρειο, Μεσσηνία

Ο παραδοσιακός οικισμός Βόρειο (παλαιότερα γνωστός ως Μπρίντα), σε απόσταση 45 χλμ. περίπου από την Καλαμάτα, αναπτύσσεται σε μια πλαγιά με υπέροχο φυσικό τοπίο και θέα στο φαράγγι του Ριντόμου, παραπλεύρως του οποίου συναντάται.

Πολλά και όμορφα πετρόχτιστα σπίτια με χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές, ανάμεσα σε στενά και γραφικά καντούνια συνθέτουν την εικόνα του χωριού, που κερδίζει τον επισκέπτη με την αφοπλιστική και ανεπιτήδευτη γραφικότητά του.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει ο ναός του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ο οποίος από το 1997 έχει ανακηρυχθεί ως αρχαιολογικό μνημείο. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού που σώζεται ακέραιο στο εσωτερικό του χρονολογείται από το 1713, ενώ οι τοιχογραφίες του, βάσει της τεχνοτροπίας τους, ανάγονται στο 19ο αιώνα.

Κρινόφυτα, Αχαΐα

Αμφιθεατρικά χτισμένα στις πλαγιές ορεινού όγκου, τα Κρινόφυτα είναι παραδομένα στην υπέροχη φύση της περιοχής και αποτελούν, σίγουρα, μια πιο ήσυχη και ήρεμη επιλογή από τα δημοφιλή Καλάβρυτα σε απόσταση περίπου 30 χλμ.

Λιγοστά σπίτια με χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές μέσα στη γοητευτική φύση που το περιβάλλει, στα βασικά χαρακτηριστικά του χωριού, που στους περισσότερους μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο. Μονοπάτια που καλούν σε εξερεύνηση μέσα στο δάσος, με ξύλινα γεφυράκια και τρεχούμενα νερά, από τις εικόνες που σίγουρα μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη εκείνων που θα επισκεφτούν τα Κρινόφυτα.