Ένα από τα ομορφότερα και πιο δημοφιλή χωριά στο βουνό των Κενταύρων, η Βυζίτσα, συναντάται στο κεντρικό Πήλιο, σε απόσταση 28 χλμ. από το Βόλο. Ο γραφικός οικισμός ανακηρύχτηκε διατηρητέος το 1980 μετά από προεδρικό διάταγμα και εντοπίζεται μεταξύ των χωριών Μηλιές και Πινακάτες, σε υψόμετρο 450 μέτρων.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του παραδοσιακού χωριού είναι τα κτίρια που ακολουθούν πιστά την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η ιστορία της Βυζίτσας ταξιδεύει τον επισκέπτη της πίσω στο χρόνο στο 16ο αιώνα, τότε που έφτασαν στην περιοχή εύποροι Έλληνες της Αιγύπτου, για να χτίσουν το νέο σπιτικό τους.

Εκτός από την κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια και τα παραδοσιακά καφενεία, τα πανέμορφα αρχοντικά και τα πέτρινα καλντερίμια, αξίζει μια επίσκεψη στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που χρονολογείται από το 1789 και ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες. Άξια αναφοράς και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, χτισμένη το 1725.

Το χωριό φημίζεται, επίσης, για το τσίπουρο και το κρασί του, γι’ αυτό δεν πρέπει να φύγετε, αν προηγουμένως δεν έχετε προμηθευτεί κάποιο από τα διάσημα ντόπια προϊόντα του.