Μάχη με τον χρόνο για δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από τη Βρετανία για επαναπατρισμό πριν τα ξημερώματα της Πέμπτης για να αποφύγουν την υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

Την Δευτέρα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 7 ελληνικά νησιά, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα» λόγω κορονοϊού και όσοι επιστρέφουν από εκεί από την Τετάρτη και μετά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Μόλις έγινε γνωστό το νέο μέτρο της κυβέρνησης Τζόνσον, σύμφωνα με μία σειρά από βρετανικά ΜΜΕ, χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες άρχισαν να ψάχνουν εναγωνίως πτήσεις για να επιστρέψουν πριν την προθεσμία και έτσι να μην χρειαστεί να μπουν στην καραντίνα.

Πολλοί από αυτούς εκφράζουν την απορία τους για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι στην Ελλάδα ένιωσαν πολύ πιο ασφαλείς από ότι στην χώρα τους και πως τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ δεν τα έχουν ξαναδεί.

Είναι οργισμένοι με την κυβέρνησή τους που για ακόμα μια φορά τους φέρνει προ τετελεσμένων και επί της ουσίας τους τιμωρεί.

Αρκετά από τα ρεπορτάζ που αναφέρονται στους Βρετανούς τουρίστες κάνουν λόγω για περιπτώσεις που ταξιδιώτες πλήρωσαν μία περιουσία σε εισιτήρια καθώς οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι πρακτικά είναι εγκλωβισμένοι καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Κάποιοι άλλοι φοβούνται ότι αν επιστρέψουν μετά την Τετάρτη και μπουν σε καραντίνα θα χάσουν τις δουλειές τους.

Οι μαρτυρίες τους είναι πολλές και μάλιστα λένε ότι δεν μπορεί να δείχνουν τόση αυστηρότητα σε μια χώρα αλλά και στους ίδιους που ακολουθούν πιστά όλα τα μέτρα και στην πατρίδα τους να είναι όλα ανοικτά, χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς να τηρούνται καν οι αποστάσεις.

(Φωτογραφία αρχείου)