Τους καλύτερους προορισμούς για να ταξιδέψει κανείς το Σεπτέμβριο ανέδειξε πριν λίγες ημέρες η «βίβλος» του ταξιδιού Conde Nast Traveler, ανάμεσα στους οποίους κέρδισε μια θέση και ένας ελληνικός.

Αυτός δεν είναι άλλος από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, η οποία συναντάται σε απόσταση περίπου 20 λεπτών (χωρίς ιδιαίτερη κίνηση) από το κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η περιοχή κατά την δεκαετία του ’60 θεωρείτο το St. Tropez της Ελλάδας, με διάσημους εκπροσώπους του διεθνούς τζετ σετ όπως οι Μπριτζίτ Μπαρντό, Τζάκι Ωνάση και Φρανκ Σινάτρα να δίνουν το παρών στην παραλία του Αστέρα για τις καλοκαιρινές βουτιές τους.

Με την ανάπτυξη και την κυριαρχία του island hopping στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 το θέρετρο έχασε αρκετά από την αίγλη του, ωστόσο δεν έχει λίγο καιρό που άρχισε να αναβαθμίζεται και η γύρω περιοχή να αποτελεί και πάλι πόλο έλξης, συμπληρώνεται στο άρθρο.

Ένας από τους λόγους και το Four Seasons Astir Palace, το νέο απόκτημα της θρυλικής αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο, αναφέρει ο αρθρογράφος.

Φυσικά, όπου υπάρχει Αθήνα υπάρχει και αρχαίος πολιτισμός, γι αυτό στις προτάσεις του άρθρου συγκαταλέγεται και η επίσκεψη στο Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην παραλία του Αστέρα στη Βουλιαγμένη.

Μεταξύ άλλων, στις προτάσεις του Conde Nast Traveler για τους ιδανικότερους προορισμούς του Σεπτεμβρίου βρίσκονται τα νησιά Φίτζι, στο νότιο Ειρηνικό ωκεανό, η πόλη Μπόιζι, πρωτεύουσα της πολιτείας Αϊντάχο στις ΗΠΑ, η Ρουάντα, το Τορόντο και η Γενεύη.