Παραλίες, μικροί κόλποι και λίμνες από διάφορα σημεία του κόσμου συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure, σχετικά με τα μέρη που μπορεί να συναντήσει κανείς τα πιο ονειρικά μπλε νερά στον πλανήτη.

Μία αγαπημένη ελληνική παραλία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας, με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της να εντυπωσιάζουν τους τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Αυτή δεν είναι άλλη από τους Εγκρεμνούς στη Λευκάδα, μία από τις πιο όμορφες ακρογιαλιές όχι μόνο του νησιού, αλλά της χώρας, η οποία συναντάται στο δυτικό τμήμα του, σε απόσταση 38 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Με ένα φυσικό τοπίο που παραπέμπει σε κάποιο εξωτικό μέρος, η μήκους δύο χλμ. ακρογιαλιά διαθέτει πολύ ψιλό λευκό βότσαλο και κρυστάλλινα, καταγάλανα δροσερά νερά.

«Αγκαλιασμένη» από εντυπωσιακούς, απότομους και ψηλούς γκρεμούς, αποτελεί πραγματικό στολίδι για το νησί του Ιονίου. Η πρόσβαση στους Εγκρεμνούς, μετά τον σεισμό του 2015 που κατέστρεψε την σκάλα που οδηγούσε σε αυτή, γίνεται μόνο από θαλάσσης.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Travel + Leisure:

  1. Εγκρεμνοί, Λευκάδα
  2. Crater Lake, Όρεγκον
  3. Con Son, Βιετνάμ
  4. Plitvice Lakes National Park, Κροατία
  5. Ambergris Caye, Μπελίζ
  6. Havelock, Ινδία
  7. Islas de Rosario, Κολομβία
  8. Peyto Lake, Αλμπέρτα, Καναδάς
  9. Μαλδίβες
  10. Palawan, Φιλιππίνες