Το θετικό του να ταξιδεύει κανείς μόνος είναι ότι γνωρίζει νέο κόσμο, ανακαλύπτει τα όριά του, μπορεί να κάνει τον δικό του προγραμματισμό, να ορίσει τον προϋπολογισμό, να μάθει να εμπιστεύεται τους ξένους και να ανακαλύπτει καλύτερα τον εαυτό του.

Αυτή η μοναδική εμπειρία ζωής, ωστόσο, ενέχει και κάποιους κινδύνους καθώς ο solo ταξιδιώτης γίνεται εύκολα στόχος. Όσοι προετοιμάζονται, λοιπόν, να ταξιδέψουν μόνοι ας συμβουλευτούν την παρακάτω λίστα με τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο για το 2019.

Σιγκαπούρη

Σε έρευνα της Gallup για το 2018, όπου κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της κλήθηκαν να απαντήσουν 150.000 άτομα σε ερωτήσεις όπως πόσο ασφαλείς νιώθουν να κυκλοφορούν μόνοι τη νύχτα, τι εμπιστοσύνη δείχνουν στις αρχές κ.α. η Σιγκαπούρη βρέθηκε στην πρώτη θέση. Έτσι, όσοι ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε μόνοι σας σκεφτείτε σοβαρά να επισκεφτείτε την συγκεκριμένη μεγαλούπολη της Ασίας.

Ισλανδία

Το 2017 η Ισλανδία βρέθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση της λίστας της Global Peach Index (GPI) σχετικά με τους πιο ασφαλείς προορισμούς παγκοσμίως. Δεν είναι να αναρωτιέται κανείς, λοιπόν, αν συνεχίζει να παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο.

Φινλανδία

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), η Φινλανδία ψηφίστηκε, βάσει των δεδομένων του 2017, ως η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο. Μάλιστα, το 2018 η έρευνα των Ηνωμένων Εθνών ανάμεσα σε 156 χώρες αναφορικά με το ποια είναι η πιο ευτυχισμένη σε όλο τον πλανήτη την ανέδειξε στην πρώτη θέση, βασισμένη σε στοιχεία όπως το προσδόκιμο ζωής, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, η γενναιοδωρία, η κοινωνική στήριξη κ.α.

Ολλανδία

Μπορεί το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, να είναι φημισμένο για την περιοχή «Κόκκινα Φανάρια» και τα ναρκωτικά, ωστόσο βρίσκεται ανάμεσα στις 25 ασφαλέστερες πόλεις στη λίστα του TripAdvisor, όπως το ψήφισαν οι χρήστες της πλατφόρμας. Οι τελευταίοι δικαιολόγησαν την επιλογή τους υποστηρίζοντας ότι «το Άμστερνταμ κατέχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας συγκριτικά με άλλες πόλεις, ενώ οι βίαιες επιθέσεις σε αυτό είναι, σχεδόν, σπάνιες».

Ιαπωνία

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας το 2014 σύμφωνα με την έρευνα World City Survey του TripAdvisor, βρέθηκε στην πρώτη θέση ως η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο. Κάτι που σημαίνει ότι οι γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν στο Τόκιο μόνες τους μπορούν ανενόχλητα να το κάνουν, αρκεί να ακολουθούν τους «κανόνες» κοινής λογικής. Η ατμόσφαιρα στην «πόλη του μέλλοντος» είναι αρκετά θετική, με τις παραβατικές συμπεριφορές να συναντώνται σπάνια.

Φιλιππίνες

Με τους Φιλιππινέζους να βρίσκονται στην 5η θέση των πιο ευτυχισμένων κατοίκων στον κόσμο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τους δείκτες εγκληματικότητας να είναι σε χαμηλά επίπεδα, δεν είναι να ξαφνιάζεται κανείς γιατί ο εξωτικός αυτός προορισμός βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα.

Κροατία

Η βρετανική Telegraph επισημαίνει τα σχετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας στο Ντουμπρόβνικ, την ώρα που οι χρήστες του TripAdvisor το κατέταξαν στην τρίτη θέση με τα πιο ασφαλή σημεία παγκοσμίως.

Νορβηγία

Οι χώρες της Σκανδιναβίας είθισται να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ασφαλέστερων σημείων παγκοσμίως, με την Νορβηγία να ακολουθεί τον «κανόνα» και να μην αποτελεί εξαίρεση. Σημειώστε, μάλιστα, ότι βρίσκεται στην κορυφή με τους ασφαλέστερους προορισμούς στη λίστα της International SOS & Control Risks’s Travel Risk Map 2018, ενός δείκτη που παρουσιάζει την γενικότερη εκτίμηση και επισκόπηση των κινδύνων ανά προορισμό.

Ελβετία

Έχει αναδειχθεί από την US News & World Report ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο, αναφορικά με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, τις επαγγελματικές ευκαιρίες κ.α. Επιπλέον, η Ελβετία στην έρευνα της Gallup για το 2018 σημείωσε ένα ποσοστό της τάξης του 90 στα 100, αναφορικά με το πόσο ασφαλείς νιώθουν οι κάτοικοί της.

Καναδάς

Η χώρα με την μεγαλύτερη φήμη στον κόσμο για το 2015, σύμφωνα με το Reputation Institute, έχει χαρακτηριστεί και ως μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, όπως αναφέρουν οι World Nomads, καθώς και ένας από τους πιο φιλόξενους προορισμούς για γυναίκες ταξιδιώτες παγκοσμίως. H φιλελεύθερη συμπεριφορά των κατοίκων του Καναδά και το ασφαλές περιβάλλον σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν πόλεις σε αυτόν, όπως το Τορόντο και το Βανκούβερ, δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσουν για την ακεραιότητά τους.