Σημαντική αύξηση των ταξιδιών στο εξωτερικό από νοικοκυριά, παγκοσμίως, για την επόμενη δεκαετία, εκτιμά έρευνα της Visa Inc. Η έρευνα υπολογίζει ότι περίπου 282 εκατομμύρια νοικοκυριά θα σχεδιάζουν τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό, το χρόνο, έως το 2025, σχεδόν 35% αύξηση σε σχέση με το 2015.

Η έρευνα μελέτησε τις τρέχουσες τάσεις ταξιδιών των κατόχων Visa, παγκοσμίως, σε συνδυασμό με υπολογισμούς και προβλέψεις του κλάδου. Μεταξύ των νοικοκυριών που είναι πιθανότερο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, η έρευνα της Visa υπολογίζει ότι οι δαπάνες θα φτάσουν κατά μέσο όρο τα 5,305 δολάρια ανά νοικοκυριό, το χρόνο, ως το 2025. Η έρευνα προσδιόρισε, επίσης, τους κύριους παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν τα ταξίδια, μέσα στην επόμενη δεκαετία, στους οποίους περιλαμβάνεται μία διαρκώς αυξανόμενη μεσαία τάξη, μεγαλύτερη συνδεσιμότητα ίντερνετ, βελτιωμένες υποδομές στις μεταφορές σε πολλές χώρες και ένας γηράσκων πληθυσμός που έχει περισσότερο χρόνο για ταξίδια αναψυχής.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Oxford Economics, ανέλυσε την προβλεπόμενη δαπάνη ανά χώρα και περιοχή.

Τα κύρια σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:

Την άνοδο μίας Διεθνούς Ταξιδιωτικής Τάξης: Τα αυξανόμενα επίπεδα εισοδήματος, παγκοσμίως, δημιουργούν μία νέα «ταξιδιωτική τάξη». Η έρευνα έδειξε ότι τα νοικοκυριά με εισόδημα τουλάχιστον 20,000 δολάρια το χρόνο αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 90% των παγκόσμιων δαπανών για ταξίδια στο εξωτερικό σήμερα. Ως το 2025, εκτιμάται ότι σχεδόν τα μισά νοικοκυριά, παγκοσμίως, (945 εκατομμύρια) θα βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία εισοδήματος, έχοντας σαν αποτέλεσμα περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό με μεγαλύτερες δαπάνες, κυρίως από νοικοκυριά των αναδυόμενων αγορών, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βραζιλία.

Την παγκόσμια Γήρανση του Πληθυσμού: Ως το 2025, οι ταξιδιώτες ηλικίας 65+ θα υπερδιπλασιάσουν τα ταξίδια που πραγματοποιούν στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύοντας ένα-στα-οχτώ ταξίδια, παγκοσμίως. Η έρευνα υπολογίζει πως οι μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες θα έχουν την οικονομική δυνατότητα για μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια που παρέχουν μεγαλύτερη άνεση σε υψηλότερες τιμές. Τάσεις, όπως ο «ιατρικός τουρισμός», μέσω του οποίου άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους, θα έχουν, επίσης, άνθηση στο μέλλον.

Την αυξημένη Διασύνδεση Προορισμών: Η παγκοσμιοποίηση και η τεχνολογία διευρύνουν την πρόσβαση. Αναμένεται η κατασκευή περισσότερων από 340 αεροδρομίων, μέσα στην επόμενη δεκαετία, δημιουργώντας νέους προορισμούς που θα κάνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό ευκολότερα και πιο άνετα. Την ίδια στιγμή, η ενημέρωση για ταξιδιωτικές επιλογές διευρύνεται με την ταχύτατη επέκταση του ίντερνετ και του αριθμού κινητών συσκευών, παγκοσμίως. Η ψηφιακή συνδεσιμότητα δεν ευνοεί μόνο τον αυθορμητισμό στα ταξίδια, αλλά, επίσης, προωθεί μία ευρύτερη σειρά προσωποποιημένων ταξιδιωτικών και τουριστικών επιλογών.