Πώς είναι να ζεις στο απομακρυσμένο ανατολικό Μπουτάν, σε μια νομαδική φυλή που προσπαθεί να διατηρήσει την παράδοση κόντρα στις συνεχείς αλλαγές;

Μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη ζωή της φυλής Brokpa δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail. Πρόκειται για τους ανθρώπους που ζουν εδώ και αιώνες στα σύνορα με την Ινδία και είναι παραδοσιακά κτηνοτρόφοι προβάτων και βουβαλιών. Εξαρτώνται από τα ζώα τους για να ζήσουν, αλλά τα τελευταία χρόνια, καθώς το Βασίλειο του Μπουτάν αναπτύσσεται, οι Brokpa έχουν δει τον τρόπο της ζωής τους να αλλάζει ριζικά.

Ο φωτογράφος που ασχολείται με ντοκιμαντέρ, AJ Heath, έζησε στο Μπουτάν για 12 μήνες, ως μέρος του έργου του και συνάντησε τους ανθρώπους Brokpa από τον Ιούλιο του 2015.

Ο Heath πέρασε δύο εβδομάδες στα δύο χωριά που μένει για κάποιο καιρό η νομαδική φυλή, στο πλαίσιο ενός φωτογραφικού project με επίκεντρο τις τέσσερις κύριες εθνικές ομάδες του Μπουτάν.

Ο ίδιος δήλωσε στη Daily Mail για το έργο του: «Οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο χωριό μόνο μια νύχτα, καθώς έχουν ολοκληρώσει ένα οδοιπορικό 4 με 5 ημερών και έτσι οι ντόπιοι ήταν αρκετά έκπληκτοι όταν εγώ έμεινα τόσο καιρό και ήταν πολύ περίεργοι για ποιο λόγο το κάνω. Έφτασα εκεί λίγο μετά αφού ο βασιλιάς και η βασίλισσα είχαν επισκεφθεί την περιοχή και οι άνθρωποι ήταν πολύ ευδιάθετοι και πάντα εξαιρετικά φιλόξενοι. Παρόλο που η περιοχή είναι απομακρυσμένη, οι άνθρωποι εκφράζουν μεγάλη ευχαρίστηση και χαρά όταν τους τραβάει κάποιος φωτογραφίες. Οι άνθρωποι στο Μπουτάν είναι σε γενικές γραμμές πολύ χαμογελαστοί και αγαπούν να τους βγάζει κάποιος φωτογραφία. Δεν υπάρχουν πάρα πολλά μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι ευχαριστιούνται να τους βγάζει κάποιος φωτογραφία».

Περιγράφοντας πώς ζουν, ο φωτογράφος είπε ότι σε κάθε πτυχή, από το ντύσιμο μέχρι την τροφή τους, η ζωή τους εξαρτάται από τα ζώα. Ακόμη και οι σκηνές τους είναι κατασκευασμένες από μαλλί βουβαλιού, ενώ το κρέας και το γάλα είναι σημαντικό μέρος της διατροφής τους.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το έργο του…

brokpa1 brokpa2 brokpa3 brokpa4 brokpa5 brokpa6 brokpa7 brokpa8 brokpa9 brokpa10 brokpa11 brokpa12 brokpa13 brokpa14 brokpa15 brokpa16 brokpa17 brokpa18 brokpa19