Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα την επανέναρξη των τακτικών αεροπορικών συνδέσεων με την Κούβα, μετά την ιστορική αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών πριν από έναν χρόνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, στην επέτειο του ενός έτους από την απόφαση των δύο χωρών να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, διευκρινίζει ότι «ο νόμος εξακολουθεί να απαγορεύει τα ταξίδια στην Κούβα για τουριστικούς σκοπούς».

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ανοίγει το δρόμο στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να πουλούν εισιτήρια για τακτικές πτήσεις προς την Κούβα απευθείας μέσω των ιστοτόπων τους. Επί δεκαετίες, δεν υπήρχαν τακτικές εμπορικές πτήσεις, αλλά μόνο πτήσεις τσάρτερ που συνέδεαν τις ΗΠΑ με την Κούβα.

Στις αρχές του έτους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαλάρωσε τους περιορισμούς που υπήρχαν για τα ταξίδια προς την Κούβα. Οι επισκέψεις Αμερικανών πολιτών στο νησί αυξήθηκαν κατά 71%, καθώς 138.120 άνθρωποι έφτασαν στην Αβάνα κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2015.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.