Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε συνδέσει το Παρίσι ως την πόλη του έρωτα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα υπάρχει μία πόλη που είναι και αυτή συνδεδεμένη με τον έρωτα, αλλά δραματική του μορφή.

Ο λόγος για την Βερόνα, την πόλη που φιλοξένησε την πιο διάσημη ιστορία αγάπης, εκείνη του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας». Και δεν είναι τυχαίο, που η ιταλική πόλη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τα ερωτευμένα ζευγάρια, ενώ εδώ γίνονται και οι περισσότερες προτάσεις γάμου.

Βερόνα

Η Βερόνα, αν είστε ερωτευμενοι, είναι σίγουρα μια ιδανική επιλογή για ταξίδι, ώστε κι εσείς να ζήεσετε τον μύθο των αιώνιων εραστών. Αλλά κι ερωτευμένοι να μην είστε, έχετε πολλούς λόγους για να είναι το επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό.

Εξάλλου, η Βερόνα αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό και πολιτικό κέντρο την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τα πολλά ρωμαϊκά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη. Ξεχωρίζει, επίσης, χάρη στην καλλιτεχνική κληρονομιά της και την αρχιτεκτονική της, για την οποία έχει συμπεριληφθεί στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Δείτε παρακάτω τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης που θα σας συναράσουν:

Το σπίτι της Ιουλιέτας

Βερόνα

Το top αξιοθέατο της πόλης και ένα από τα διασημότερα της Ιταλίας. Οι τουρίστες σχηματίζουν ουρές για να επισκεφτούν το σπίτι της Ιουλιέτας (του 14ου αιώνα), να δουν από κοντά το πέτρινο μπαλκόνι του που φιλοξένησε τον καταδικασμένο έρωτα και να φωτογραφηθούν δίπλα στο χάλκινο άγαλμα της Ιουλιέτας. Μάλιστα, είναι πολλοί εκείνοι που την ακουμπάνε με θέρμη και μην απορήσετε γιατί, καθώς πιστεύεται ότι το άγγιγμα στο άγαλμα φέρνει τύχη.

Η Αρένα

Βερόνα

Είναι το πρώτο αξιοθέατο που θα δείτε στην πόλη. Βρίσκεται πάνω στην piazza Bra και θυμίζει πολύ το Κολοσσαίο. Η Αρένα της Βερόνα είναι πολύ καλά διατηρημένη και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για συναυλίες, φιλοξενώντας μεγάλα ονόματα της ιταλικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Piazza delle Erbe

Βερόνα

Η μικρή πλατεία Piazza delle Erbe είναι κάτι σαν υπαίθριο μουσείο για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Δεκάδες κτίρια – μνημεία με μπαρόκ τεχνοτροπίες, τοιχογραφίες και εντυπωσιακά αγάλματα, προκαλούν τον θαυμασμό. Στο κέντρο της Piazza delle Erbe δεσπόζει το σιντριβάνι της Madonna Verona από το 1368 που αποτελεί το σύμβολο της πόλης.

Γέφυρα Σκαλιτζέρι

Βερόνα

Πρόκειται για την πιο διάσημη γέφυρα της Βερόνας, η οποία ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη του Αδίγη. Η Γέφυρα Σκαλιτζέρι ξεχωρίζει για το κόκκινο χρώμα της, το μεσαιωνικό κάστρο Καστελβέκιο με το ομώνυμο μουσείο του και τη μαγευτική της θέα.

Κήπος Τζιούστι

Βερόνα

Χρονολογείται από το 1580 και αποτελεί έναν από τους ομορφότερους κι εντυπωσιακότερους κήπους της Ιταλίας. Βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Αδίγη και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό, βλέποντας τις γεωμετρικά στοιχισμένες πρασιές, τις δεκάδες λίμνες και τα γλυπτά που όλα μαζί συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό βγαλμένο από την ιταλική Αναγέννηση.