Είναι γεγονός ότι το Airbnb έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε και διαμένουμε στον κόσμο σήμερα. Από μια απλή ιδέα που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια, έχει εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο κολοσσό φιλοξενίας, προσφέροντας μια πολυάριθμη γκάμα οικονομικών καταλυμάτων που εκπληρώνουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ταξιδιωτών.

Η εύρεση, όμως, του κατάλληλου καταλύματος μέσω Airbnb μπορεί να είναι μια πρόκληση. Άλλωστε, υπάρχουν περισσότερες από 6 εκατομμύρια καταχωρήσεις διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο. Από θόλους μέχρι δεντρόσπιτα, από ορεινά αρχοντικά μέχρι βίλες στην παραλία, οι επιλογές μπορεί να είναι ατελείωτες.

Τι γίνεται όμως αν απλά ψάχνετε κάτι value for money για λίγες μέρες; Πώς μπορείτε να βρείτε την πιο συμφέρουσα και οικονομική επιλογή;

Το κόλπο που θα σας βοηθήσει να βρείτε τις οικονομικότερες προτάσεις στο Airbnb

Γυναίκα κάνει κράτηση στο Airbnb

Σύμφωνα με το Airbnb και όσα αναφέρει το Travel + Leisure, υπάρχει ένα κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια. Και μάλιστα, πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα φίλτρο που μπορείτε να επιλέγετε κατά την αναζήτησή σας.

«Ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε προσιτά καταλύματα στην πλατφόρμα και να εξοικονομήσετε χρήματα στα ταξίδια σας είναι να ελέγξετε την κατηγορία “Νέα”, η οποία περιλαμβάνει σπίτια που προστέθηκαν στο Airbnb τις τελευταίες 10 εβδομάδες», μοιράστηκε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Κατά την ένταξή τους στην Airbnb, οι οικοδεσπότες συχνά ορίζουν μια ελκυστική τιμή για να αναδείξουν τα καταλύματά τους».

Όπως αναφέρει το Travel + Leisure, οι ιδιοκτήτες των νέων σπιτιών μπορούν, επίσης, να επιλέξουν συγκεκριμένα έναν έμπειρο χρήστη του Airbnb (ένα άτομο που έχει τουλάχιστον τρεις διαμονές στο ενεργητικό του) ως τον πρώτο τους φιλοξενούμενο.

Το Airbnb σημείωσε ότι το νέο αυτό φίλτρο δεν είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρήματα, τονίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το εργαλείο Wishlist για να αποθηκεύουν προσιτές προτάσεις διαμονής και να τις επισκέπτονται ξανά όταν βρίσκονται προς αναζήτηση του επόμενου καταλύματός τους.