Το σκανδιναβικό ντιζάιν έχει τη φήμη ότι είναι φρέσκο, πρωτότυπο και διακριτικό και μας το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά με ένα ξεχωριστό αόρατο δωμάτιο!

Το ξενοδοχείο Treehotel στην περιοχή Harads της βόρεια Σουηδίας αποτελείται από πέντε μοναδικά δωμάτια, «σκαρφαλωμένα» σε κορμούς δέντρων, καθένα από τα οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με κορυφαίους Σκανδιναβούς αρχιτέκτονες.

Σε ύψος μεταξύ τεσσάρων και έξι μέτρων πάνω από το έδαφος, τα δεντρόσπιτα περιλαμβάνουν ράμπα, γέφυρα ή μια πτυσσόμενη σκάλα για να διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτά.

Το πιο ιδιαίτερο από τα τέσσερα είναι το Mirrorcube, ένα πραγματικό ησυχαστήριο, που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Tham & Videgård. Το κυβόσχημο δωμάτιο, με διαστάσεις 4x4x4 μέτρα είναι επενδυμένο με καθρέπτες, που αντικατοπτρίζουν το φυσικό περιβάλλον και ουσιαστικά κάνουν αόρατο το δωμάτιο, ενσωματώνοντας το πλήρως με το δάσος που το περιβάλει.

Η σύλληψη τους λειτούργησε καταπληκτικά, αν και παρουσιάστηκαν και κάποια προβλήματα. Πολλά πουλιά έπεφταν πάνω στους τοίχους του ιδιότυπου κτίσματος και έτσι οι κατασκευαστές τοποθέτησαν ένα ειδικό υπέρυθρο φιλμ, ορατό μόνο σε πτηνά.

Το εσωτερικό του δωματίου είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό του, αφού είναι ευρύχωρο και περιλαμβάνει ένα μεγάλο κρεβάτι, μπάνιο, σαλόνι και βεράντα, από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την υπέροχη θέα.