Από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες αποτελούν ιδανική επιλογή όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα πρώτα δείγματα ανθρώπινης ύπαρξης χρονολογούνται από τη μεσολιθική εποχή, γύρω στο 8000 π.Χ., και στην αρχαιότητα ονομαζόταν Πιτυούσα λόγω των πολλών πεύκων της.

Πήρε το σημερινό του όνομα την εποχή της Ενετοκρατίας, λόγω των πολλών μυρωδάτων λουλουδιών της, isola di spezzie, δηλαδή νησί των αρωμάτων. Οι Σπέτσες αναδείχθηκαν σε μια από τις ισχυρότερες ναυτικές κι εμπορικές δυνάμεις στο Αιγαίο.

Νησί με μεγάλη ιστορία, λόγω και της σημαντικής παρουσίας του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι Σπέτσες σήμερα διατηρούν την αίγλη του παρελθόντος τους.

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το λιμάνι της Ντάπιας, με τη φημισμένη πλατεία του, σημείο συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στο κέντρο της πλατείας Ποσειδωνίου δεσπόζει το επιβλητικό άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Η Καγκελαρία, που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού της Ντάπιας, έχει μεγάλη ιστορία. Πριν από το 1770 χρησίμευε ως τόπος συγκέντρωσης των προκρίτων του νησιού, ενώ αργότερα στέγασε το Δημαρχείο.

Τα στενά της πόλης των Σπετσών χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με νεοκλασικά σπίτια, βοτσαλωτές αυλές, πολύχρωμα μυρωδάτα λουλούδια και πανέμορφα μπαλκόνια.

Στις Σπέτσες, απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και οι μετακινήσεις γίνονται με μοτοσικλέτες, ποδήλατα, ταξί και ιππήλατες άμαξες, ενώ ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε το νησί είναι με τα πόδια.

Στις περιηγήσεις σας αξίζει να δείτε το νεοκλασικό αρχοντικό του ευεργέτη των Σπετσών Σωτήριου Ανάργυρου, που χτίστηκε τον 18ο αι., το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, που λειτουργεί και ως Μουσείο, στην πλατεία Πευκάκια, αλλά και το ιστορικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», κτίσμα των αρχών του περασμένου αιώνα, με την εξαίσια αρχιτεκτονική και τους θαυμάσια διακοσμημένους χώρους.

Δείτε ακόμα το Δημαρχείο, με τον όμορφο κήπο και τα σπετσιώτικα βοτσαλωτά, τηνΑναργύρειο-Κοργιαλένειο Σχολή, με το πλούσιο ιστορικό αρχείο και το αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη, του πρώτου κυβερνήτη του νησιού, που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Επισκεφθείτε την πλατεία Ρολογιού, που βαφτίστηκε από το ρολόι της και μην παραλείψετε μια βόλτα στο πανέμορφο παλιό λιμάνι με τα υπέροχα εστιατόρια, όπου θα δείτε και τον φάρο Σπετσών και τους ταρσανάδες.

Πού να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στις Σπέτσες και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Yachting Club Inn
Από: 33 €

Economou Mansion Σπέτσες
Από: 85 €

Arolithos Spetses Town
Από: 64 €