Η πόλη των Χανίων, έδρα του ομώνυμου νομού είναι μια από τις ομορφότερες της χώρας μας, που μεταφέρει τους επισκέπτες της σε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα σημάδια που άφησαν σε αυτήν οι διαφορετικοί πολιτισμοί, που πέρασαν από εδώ.

Η περιπλάνηση στους λαβυρινθώδεις δρόμους της Παλιάς Πόλης με τις επιβλητικές βενετσιάνικες οικίες, τις κρήνες και τους υπέροχους ναούς θα σας μαγέψει, ενώ η σύγχρονη πόλη θα ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε απαιτητικού ταξιδιώτη.

Παρόλο που βομβαρδίστηκε και κάηκε αρκετές φορές στη μακρόχρονη ιστορία της, η παλιά πόλη των Χανίων θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, η «Βενετία της Ανατολής».

Σε διάφορα σημεία ο ταξιδιώτης μπορεί να συναντήσει δείγματα όλων των πολιτισμών που πέρασαν από αυτήν. Στο κέντρο της βρίσκεται ο λόφος του Καστελίου ο οποίος κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή και αποτελεί οχυρή θέση δίπλα στο παλιό λιμάνι.

Αριστοτεχνικά κατασκευασμένο τον 14ο αιώνα, για εμπορικούς σκοπούς και για προστασία ενάντια στις επιδρομές των πειρατών, το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων αποτελεί στις μέρες μας το πιο χαρακτηριστικό, πολυφωτογραφημένο και ταυτόχρονα μαγικό σημείο της πόλης των Χανίων.

Λίγο πιο ανατολικά από το Καστέλι βρίσκεται η Σπλάντζια, η παλιά συνοικία των μουσουλμάνων, η
οποία είναι πολύ ατμοσφαιρική.

Περπατώντας προς τη μεριά της θάλασσας θα δείτε τα Βενετσιάνικα νεώρια (του 1497), τα καρνάγια, που κάποτε κατασκεύαζαν πολεμικές γαλέρες, σήμερα λειτουργούν ακόμη επισκευάζοντας βάρκες και καΐκια.

Από τη δυτική πλευρά του Καστελίου βρίσκεται η πλατεία Σαντιρβάνι (ή πλατεία Ελ. Βενιζέλου), που αποτελεί την τουριστική καρδιά της πόλης.

Η εβραϊκή συνοικία, ο Τοπανάς, το Κουμ – καπί και τόσα ακόμα αξιοθέατα θα κάνουν την περιήγηση σας στην πόλη μια συνεχή ανακάλυψη των μυστικών της.

Όσο για το σήμα κατατεθέν των Χανιών, δεν είναι άλλο από τον περίφημο βενετισάνικο φάρο, που δεσπόζει στο Παλιό Λιμάνι.

Πού να μείνετε: 

Οργανώστε την απόδραση σας στα Χανιά και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr 

La Maison Ottomane
Από: 86 € 

Kydon Hotel
Από: 73 € 

Alcanea Boutique Hotel
Από: 56 € 

Fatma Hanoum Boutique Hotel

Από: 90 €