Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του πλανήτη και είναι πλέον αναγνωρίσιμος από τον περισσότερο κόσμο. Ο λόγος για τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος τελευταία εμφανίζεται συχνά μέσω δικών του βίντεο να μιλάει για τα νέα και τις εξελίξεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις ή να παρουσιάζει τις αλλαγές του Facebook φορώντας ένα χαρακτηριστικό γκρι μπλουζάκι ή κάτι ανάλογο έχοντας ένα νεανικό αλλά πιο σοβαρό προφίλ σε σχέση με το παρελθόν. Η εικόνα του όπως είναι λογικό έχει αλλάξει με το πέρασμα των ετών καθώς δεν είναι πλέον ο νεαρός φοιτητής που παίζει με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο στο σπίτι του. Μια παλιά συνέντευξη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ από το 2005 που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δίνει μια γεύση από το πώς ήταν τότε ο σημερινός εκατομμυριούχος επιχειρηματίας. Στα πρώτα βήματα του Facebook που τότε λεγόταν TheFacebook.com ο νεαρός Ζούκερμπεργκ εμφανίζεται στο Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια, ξυπόλητος με μια μαύρη βερμούδα και άσπρο μπλουζάκι κρατώντας ένα ποτήρι μπύρα. Στην αρχή μάλιστα της συνέντευξης ρωτάει αν πρέπει να αφήσει κάτω το ποτήρι του με τον δημοσιογράφο να του λέει ότι δεν είναι ανάγκη.

dzea

Ο ίδιος μιλάει για το πώς οραματίζεται την πλατφόρμα δείχνοντας να τον ενδιαφέρει κυρίως η πανεπιστημιακή κοινότητα σε όλο τον κόσμο αλλά όχι οι πολίτες εκτός αυτής. Εξηγεί πώς ξεκίνησε η διαδικτυακή κοινότητα αλλά η συμπεριφορά του δεν δείχνει να μπορεί να φανταστεί ότι μέσα σε λίγα χρόνια θα αναδειχθεί το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time και θα είναι αναγνωρίσιμος σε όλο τον κόσμο. Στο βίντεο βλέπει κανείς και μια εικόνα των γραφείων που τότε εργαζόταν η ομάδα των νεαρών για το TheFacebook με τους ίδιους να κάνουν πλάκα και να διασκεδάζουν ταυτόχρονα με τη δουλειά.