Η αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή Ακαδημία με θέμα το Metaverse που θα έχει διάρκεια μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει. Όσοι επιθυμούν να καταδυθούν στον συναρπαστικό κόσμο του Metaverse μπορούν να το κάνουν από τις 3/7/2023 έως τις 8/7/2023.

Η θερινή Ακαδημία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (στην οδό Τσιμισκή 29) και συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS), τη Διεθνή Πανεπιστημιακή σχολή του EPLO.

Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου, ειδικοί του τομέα, προερχόμενοι τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο, όσο και από την επαγγελματική κοινότητα θα προσφέρουν μία εικόνα σχετικά με το τι είναι το Metaverse, πώς λειτουργεί, ποιες είναι οι νομικές και ηθικές του προκλήσεις, πως εφαρμόζεται στην πράξη και ποιος είναι ο αντίκτυπος της ραγδαίας ανάπτυξής του στην κοινωνία.

Το θερινό σχολείο είναι ειδικά σχεδιασμένο για σπουδαστές, επαγγελματίες αλλά και για όποια/ον ενδιαφέρεται για το Metaverse.

Στόχος του εν λόγω σχολείου είναι να παρέχει ενημέρωση σχετικά με μία ιδέα η οποία απολαμβάνει διαρκώς αυξανόμενη δημοφιλία αλλά που την ίδια στιγμή παραμένει ασαφής για την πλειοψηφία του κόσμου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του θερινού σχολείου.