Οι φήμες που ήθελαν την Amazon να φέρνει το πρώτο της smartphone επιβεβαιώθηκαν, καθώς η εταιρεία παρουσίασε τη συσκευή με την ονομασία «Fire Phone».

Το smartphone παρουσιάστηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Jeff Bezos, σε εκδήλωση στο Σιάτλ.

Μέσα έπεσαν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με την οθόνη του κινητού, καθώς η συσκευή διαθέτει τρισδιάστατη οθόνη 4,7 ιντσών, ανάλυσης 720p. Η τρισδιάστατη λειτουργία βασίζεται σε 4 εμπρόσθιους φακούς που «καταλαβαίνουν» τη θέση του κεφαλιού όπως κοιτάμε την οθόνη.

Στην «καρδιά» του Fire Phone χτυπά ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm 2.2GHz συνοδευόμενος από 2GB RAM. Για τα γραφικά φροντίζει η Adreno 330.

Εντυπωσιακές φαίνονται να είναι και οι φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής, διαθέτει κάμερα 13 megapixel με οπτικό σταθεροποιητή. Μάλιστα ο Bezos δεν δίστασε να συγκρίνει τη συσκευή με τους «αντιπάλους» iPhone 5S και Samsung Galaxy S5, λέγοντας ότι το Fire Phone θα μπορεί να λαμβάνει καλύτερες φωτογραφίες σε κάθε συνθήκη. Επιπλέον, η Amazon προσφέρει δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης των φωτογραφιών στον Ιστό.

Όσον αφορά στο λειτουργικό σύστημα, το Fire Phone θα «τρέχει» το βασισμένο σε Android, Fire OS 3.5. Μια εφαρμογή που έκλεψε τις εντυπώσεις είναι η «Firefly», η οποία αναγνωρίζει αυτόματα τί «κοιτάει» η κάμερα. Έτσι ο χρήστης μπορεί να αναγνωρίσει κάθε βιβλίο, κείμενο, DVD ή ακόμη και φωτογραφία. Επιπλέον, μπορεί να «ακούσει» τραγούδια και να εντοπίσει τον τίτλο τους.

Τέλος, το smartphone της Amazon θα διαθέτει στέρεο ηχεία, κάτι που μας προϊδεάζει για υψηλή ποιότητα ήχου.

Το Fire Phone θα γίνει διαθέσιμο στις ΗΠΑ στις 25 Ιουλίου, αποκλειστικά με διετές συμβόλαιο με την AT&T, προς 199,99 δολάρια στην έκδοση των 32GB και προς 299,99 δολάρια για την έκδοση με τα 64GB.