Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) ανακοινώνει νέες υπηρεσίες cloud HPE GreenLake και συνεργασίες για Virtual Desktop Infrastructure (VDI) με στόχο την υποστήριξη της ολοένα και αυξανόμενης ανάγκης για τηλεργασία και την παροχή ουσιαστικής επιχειρησιακής συνέχειας στους οργανισμούς. Οι νέες υπηρεσίες cloud HPE GreenLake για VDI παρέχουν στους οργανισμούς ένα αποδεδειγμένο σύνολο τεχνολογιών που προσαρμόζονται σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό υπαλλήλων που εργάζονται εξ αποστάσεως μέσω απλοποιημένης διαχείρισης, ταχύτερου χρόνου στην παραγωγικότητα, περισσότερης ασφάλειας και ελέγχου και μειωμένου κόστους. Οι νέες υπηρεσίες cloud χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογίες από βασικούς συνεργάτες της HPE, συμπεριλαμβανομένων των Citrix, Nutanix, NVIDIA και VMware.

Σύμφωνα με το IDC, «Πριν τον COVID-19, μόνο το 20% των επιχειρήσεων εφάρμοζαν τηλεργασία. Σήμερα, πάνω από τους μισούς οργανισμούς αναμένεται ότι θα έχουν εφαρμόσει καθεστώς τηλεργασίας μέχρι τα τέλη του 2020». Μια πρόσφατη μελέτη της Gartner έδειξε επίσης ότι σχεδόν οι μισοί εργοδότες βλέπουν πλέον την τηλεργασία ως μέρος της στρατηγικής τους, ενώ πριν από την πανδημία την άποψη αυτή διατύπωνε λιγότερο από το ένα τρίτο. Παράλληλα, περίπου το 80% των εργαζομένων θα ήθελαν να εργάζονται από απόσταση μερικές φορές.

Η HPE παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες και λύσεις cloud, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους οργανισμούς να ξανασκεφτούν τους τρόπους με τους οποίους εργάζονται οι άνθρωποι, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς την εργασία από το σπίτι και από φορητές συσκευές και να παρέχουν μια ασφαλή, προσαρμοσμένη, παραγωγική και εξαιρετική εμπειρία χρήστη στους υπαλλήλους. Τον Απρίλιο, η HPE ανακοίνωσε μια σειρά προσφορών VDI που επιτρέπουν στους πελάτες να προσαρμοστούν σε ένα εργατικό δυναμικό το οποίο σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό εργάζεται από απόσταση. Σήμερα, πολλές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων των Kern County και Petsure, η συνεργασία με τις οποίες ανακοινώθηκε πρόσφατα – σε μια σειρά βιομηχανιών επιλέγουν την HPE για έργα VDI.

Με το HPE GreenLake for VDI, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τον τύπο των εργαζομένων που θέλουν να υποστηρίξουν στον οργανισμό τους και τον αριθμό των εξ αποστάσεως υπαλλήλων τους. Με βάση αυτό, η HPE προσφέρει στους πελάτες τον σωστό συνδυασμό υπολογιστών και συσκευών και παρέχει υπηρεσίες προσαρμοσμένες σε κάθε τύπο χρήστη, as a service. Οι νέες σχεδιασμένες διαμορφώσεις VDI είναι διαμορφωμένες για κάθε τύπο εξ αποστάσεως εργαζόμενου: Για εκείνους που απασχολούνται σε πνευματικά ή πρακτικά επαγγέλματα, για τους μηχανικούς και τους εντατικούς χρήστες όπως οι προγραμματιστές. Για κάθε έναν από τους παραπάνω τύπους, η σωστή εκδοχή τιμολογείται, κατασκευάζεται και αποστέλλεται σε προκαθορισμένα μεγέθη 100-300-500-1000. Οι πελάτες χρεώνονται μηνιαίως με βάση τη χρήση και μπορούν να την αυξήσουν ή να τη μειώσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αυτό επιτρέπει την ασφαλή τηλεργασία, προσαρμοσμένη σε όλους τους τύπους εργαζομένων σε έναν οργανισμό:

  • Οι εντατικοί χρήστες, όπως οι προγραμματιστές, οι οποίοι χρειάζονται πιο εντατική χρήση εφαρμογών γραφείου, έχουν απαιτήσεις γραφικών μεσαίου επιπέδου ή πολλαπλές οθόνες – τώρα μπορούν να έχουν τις εφαρμογές τους σε ένα μόνιμο ή μη μόνιμο μοντέλο χρησιμοποιώντας HPE ProLiant servers ή hyperconverged συστήματα HPE Nimble Storage dHCI και GPU NVIDIA σε συνδυασμό με λογισμικό NVIDIA Virtual PC.
  • Οι μηχανικοί, οι οποίοι είναι επαγγελματίες με εντατικές απαιτήσεις γραφικών ή ανάλυσης δεδομένων, όπως χρήστες CAD / CAE, καθώς και εργαζόμενοι του χρηματοπιστωτικού τομέα, θα επωφεληθούν τώρα από την GPU υποβοηθούμενη υπολογιστική και από την υψηλής απόδοσης αποθήκευση δεδομένων που βρίσκεται κοντά σε πόρους υπολογισμού για την ελαχιστοποίηση του λανθάνοντος χρόνου, χρησιμοποιώντας servers HPE ProLiant ή hyperconverged συστήματα HPH Nimble Storage dHCI και GPU NVIDIA σε συνδυασμό με λογισμικό εικονικού σταθμού εργασίας NVIDIA.
  • Όσοι απασχολούνται σε πνευματικά επαγγέλματα, με κυρίαρχη χρήση εφαρμογών παραγωγικότητας γραφείου και περιήγησης, μπορούν να κλιμακωθούν σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες μέσω των HPE ProLiant servers, HPE Nimble Storage dHCI ή HPE SimpliVity hyperconverged συστημάτων.
  • Όσοι απασχολούνται σε πιο πρακτικά επαγγέλματα, όπως, για παράδειγμα, εκπρόσωποι τηλεφωνικών κέντρων, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν έναν μικρό αριθμό εφαρμογών χαμηλής έντασης υπολογιστών, μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν HPE ProLiant servers ή hyperconverged συστήματα HPE Nimble Storage dHCI.

«Οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την ξαφνική μετάβαση στην τηλεργασία που ήρθε ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19», δήλωσε ο Keith White, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της HPE, GreenLake Cloud Services. «Πέρα από τα αρχικά μέτρα που όλοι έπρεπε να λάβουμε, οι επιχειρήσεις σκέφτονται τώρα πιο στρατηγικά στον νέο μετα-πανδημικό κόσμο και ζητούν τη βοήθειά μας για να διαμορφώσουν τον μελλοντικό χώρο εργασίας. Με το HPE GreenLake for VDI, μπορούμε να προσφέρουμε τυποποιημένες, δοκιμασμένες λύσεις as a service, που βελτιώνουν την ασφάλεια και την παραγωγικότητα, ενώ μειώνουν το κόστος και απλοποιούν τη διαχείριση».

Επέκταση του οικοσυστήματος συνεργατών της HPE 

Η HPE επεκτείνει τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν το HPE GreenLake για VDI μέσω του οικοσυστήματος των συνεργατών της. Εκτός από την προσφορά VDI από τη Citrix, η HPE τώρα περιλαμβάνει και το VMware Horizon, καθώς πολλοί πελάτες έχουν τυποποιήσει σε ένα ή και τα δύο, καθώς και την τεχνολογία εικονικής GPU (vGPU) NVIDIA για τα πιο απαιτητικά workloads. Η HPE μπορεί επίσης να αξιοποιήσει το λειτουργικό σύστημα Nutanix και την κονσόλα διαχείρισης για την παροχή υπηρεσιών VDI με το HPE GreenLake.

Επιπλέον, το οικοσύστημα της HPE περιλαμβάνει τους κορυφαίους integrators συστημάτων που έχουν επιλέξει να εφαρμόσουν τις υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας το HPE GreenLake. Συνεργάτες όπως η Wipro και η Accenture προσφέρουν τις δικές τους προηγμένες υπηρεσίες στον χώρο εργασίας, αξιοποιώντας το HPE GreenLake. Πρόσφατα, η HPE ανακοίνωσε επίσης συνεργασία με την Wipro για την παροχή υβριδικών λύσεων cloud και VDI as a service, μέσω του HPE GreenLake.

Η cloud υπηρεσία HPE GreenLake παρέχει στους πελάτες μια ισχυρή βάση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους μέσω μιας πλατφόρμας υπηρεσιών που μπορεί να τρέχει στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, στο άκρο ή σε συνεργατικές εγκαταστάσεις. Το HPE GreenLake συνδυάζει την απλότητα και την ευελιξία του cloud με τον έλεγχο, τη συμμόρφωση και την ορατότητα που χαρακτηρίζει το υβριδικό IT. Το HPE GreenLake προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών cloud που επιταχύνουν την καινοτομία, όπως υπηρεσίες cloud για υπολογισμούς, διαχείριση κοντέινερ, προστασία δεδομένων, HPC, λειτουργίες μηχανικής εκμάθησης, δικτύωση, SAP HANA και αποθήκευση, VDI και VM. Η cloud υπηρεσία HPE GreenLake αναπτύσσεται ραγδαία με πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική αξία, πάνω από 700 συνεργάτες που πωλούν HPE GreenLake και περισσότερους από 1000 πελάτες σε όλους τους κλάδους και μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων και εταιρειών που βρίσκονται στη λίστα Fortune 500.

Διαθεσιμότητα και πρόσθετοι πόροι

  • Οι νέες δυνατότητες από την HPE και τους συνεργάτες της στο οικοσύστημα είναι διαθέσιμες προς πώληση από τον Δεκέμβριο του 2020.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HPE GreenLake, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: hpe.com
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χαρτοφυλάκιο HPE Hybrid Workplace, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.hpe.com/us/en/solutions/hybrid-digital-workplace.html

Σχετικά με τη Hewlett Packard Enterprise (HPE) Η εταιρεία είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη έξυπνων λύσεων που επιτρέπουν στους πελάτες της να καταγράφουν, να αναλύουν και να ενεργούν επάνω σε δεδομένα (data) απρόσκοπτα από τo άκρο (edge) μέχρι το cloud. Η HPE συμβάλλει στην επιτάχυνση των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων των πελατών οδηγώντας σε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, δημιουργώντας νέες εμπειρίες πελατών και εργαζομένων και αυξάνοντας την επιχειρησιακή αποδοτικότητα σήμερα και στο μέλλον.