Καθαρός βυθός μέσω… app για smartphones

Μια πρωτότυπη δημιουργία από μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
3:53
20/02/2020
Καθαρός βυθός μέσω… app για smartphones
2
loading

Mε την καινοτόμα εφαρμογή για smartphones oclean, που φιλοδοξεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του βυθού της θάλασσας, θα συμμετάσχουν οι μαθητές Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στην έκθεση μαθητικών επιχειρήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos.

Στο πρότζεκτ συμμετέχουν 18 μαθητές, μέλη του ομίλου επιχειρηματικότητας της Σχολής. Όπως δήλωσε η υπεύθυνη καθηγήτρια του ομίλου, Μελίνα Μπρόζου, όλοι οι μαθητές δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά για να στήσουν από το μηδέν την εφαρμογή. «Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο αναζήτησαν, αλλά εξασφάλισαν σημαντικές χορηγίες από φορείς που σχετίζονται με περιβαλλοντικά θέματα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της «εικονικής επιχείρησης» και μαθητής της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Σχολής, Χρήστος Καλαμπουκάς τόνισε ότι η εφαρμογή oclean σχεδιάστηκε για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους μας, όταν εντοπίζουμε μόλυνση στο βυθό να επικοινωνούμε το πρόβλημα άμεσα και με λίγα μόλις «βήματα». Ο χρήστης της εφαρμογής αφού εντοπίσει τη ρύπανση θα μπορεί να επιλέξει το είδος (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) και το μέγεθος της και παράλληλα να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες αφού η εφαρμογή καταγράφει άμεσα τα δεδομένα σε κοινόχρηστο χάρτη. Στο χάρτη καταγράφεται το ιστορικό των ενεργειών για τον καθαρισμό της περιοχής, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να ανεβάσει ο χρήστης φωτογραφίες του «πριν» και του «μετά».

Την εφαρμογή oclean στηρίζουν με βίντεο τους, που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της στο facebook, ο ερμηνευτής, Πάνος Μουζουράκης, ο παρουσιαστής, Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής υποβρύχιας αλιείας, Γιάννης Σιδέρης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης, Σμαράγδα Σκαλίδου και οι πρωταθλητές κωπηλασίας Αννέτα Αρετάκη και Βασίλης Τσαλικίδης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar SER 30

    ΚΑΙ...ο παγκόσμιος πρωταθλητής υποβρύχιας αλιείας, Γιάννης Σιδέρης, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ? ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΗΡΑΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ \'\' ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ \'\' ΨΑΡΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΨΑΡΙΩΝ ΜΕ \'\' ΑΘΛΗΤΙΚΟ \'\' ΜΑΣΚΑΡΕΜΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΕΣ ? ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΤΖΕΚΤ \'\' ΕΠΙΓΕΙΟ \'\' ΓΙΑ ΤΗΝ \'\' ΣΩΤΗΡΙΑ \'\' ΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ .

    1. avatar Πολεμηστης του πληκτρολογιου

      Υπαρχουν πολοι ψυχιατροι. Διαλεξε εναν οσο ειναι νωρης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει