Ο ιστότοπος YouTube θα απονείμει για πρώτη φορά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) τα δικά του μουσικά βραβεία, τα YouTube Music Awards, σε εκδήλωση στην οποία θα εμφανιστούν μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Λέιντι Γκάγκα και ο Έμινεμ.

Η εκδήλωση αυτή, η οποία προβλέπεται να αρχίσει στις 18:00 τοπική ώρα της Κυριακής (01:00 ώρα Ελλάδος της Δευτέρας) θα μεταδοθεί απευθείας στο YouTube από τον πολυχώρο Pier 36 της Νέας Υόρκης.

Η σκηνοθεσία της εκδήλωσης αυτής αποτελεί από μόνη της ένα σημαντικό γεγονός, καθώς το YouTube, το οποίο ανήκει στην Google, την έχει αναθέσει στον σκηνοθέτη Σπάικ Τζόνζι, δημιουργό κυρίως της ταινίας “Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς”.

Την παρουσίαση των Μουσικών Βραβείων YouTube έχει αναλάβει ο ηθοποιός Τζέισον Σβάρτσμαν, ενώ στην σκηνή θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι Arcade Fire, η Λέιντι Γκάγκα και ο Έμινεμ.

Η ιδιαιτερότητα των βραβείων αυτών έγκειται στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων. Πρόκειται, όπως αναφέρει το ίδιο το YouTube, για τους καλλιτέχνες, τα βίντεο των οποίων “εσείς (οι χρήστες του Ίντερνετ) είδατε περισσότερο, μοιραστήκατε και αγαπήσατε κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς”.