Μια από αυτές τις τεχνολογίες που σε συνεπαίρνουν παρουσιάστηκε στην πρόσφατη CES 2020, μια συνεργασία της Continental με τους ειδικούς στον ήχο της Sennheiser.

Μια τεχνολογία που κάνει τα ηχεία παρελθόν από το αυτοκίνητο.

Η Continental έφερε το δικό της ηχοσύστημα Ac2ated Sound και το μπόλιασε με το λογισμικό Ambeo Mobility της Sennheiser, το οποίο επιτρέπει ρυθμίσεις με το τσουβάλι για ακόμα καλύτερες ηχητικές εμπειρίες.

Πώς γίνεται όμως να έχεις ηχοσύστημα χωρίς ηχεία; Τι είδους μαγεία είναι αυτό; Αντί για παραδοσιακά ηχεία, η Continental βρήκε τρόπο να θέτει σε ταλάντωση συγκεκριμένες επιφάνειες μέσα στο όχημα ώστε να παράγει ήχο. Έξυπνη μηχανική το λέει και είναι.

Η ιδέα προέρχεται φυσικά από τον κόσμο των μουσικών οργάνων, ειδικά όσων έχουν ξύλινα σώματα, όπως το βιολί. Το Ac2ated Sound έχει ειδικούς συντονιστές που ταλαντεύουν επιφάνειες του εσωτερικού του αυτοκινήτου, αποδίδοντας ηχητικές αρμονίες.

Μέρη του ταμπλό, η επένδυση της πόρτας, ακόμα και η πλάτη του καθίσματος μπορούν να αποδώσουν ήχο. Ήχο που σε αγκαλιάζει από κάθε γωνία, καθώς δεν βασίζεται πια στις δεδομένες θέσεις των ηχείων.

Το Ac2ated Sound έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι ρίχνει δραστικά το βάρος του αυτοκινήτου, καθώς ούτε ηχεία χρειάζονται πια ούτε και ό,τι άλλο σχετίζεται μαζί τους.

Κανείς δεν ξέρει πάντως αν το σύστημα της Continental θα βγει στην αγορά