Η δημοφιλής υπηρεσία σημειώσεων, Evernote, έχει επαναφέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών της, μετά από τη διαρροή πληροφοριών που περιλαμβάνουν ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα. Πληροφορίες, που είχαν κλαπεί, παραβιάζοντας τα συστήματα ασφαλείας της εταιρίας.

Με μια προειδοποίηση στο επίσημο blog της υπηρεσίας, το οποίο γνώρισε σημαντικά προβλήματα πρόσβασης αμέσως μετά την ανάρτησή της, τονίζει πως δεν υπήρξε «πρόσβαση, αλλαγή ή απώλεια» περιεχομένου, αλλά ταυτόχρονα ενημερώνει τους χρήστες πως θα τους ζητηθεί να επιλέξουν ένα νέο κωδικό πρόσβασης την επόμενη φορά που θα συνδεθούν, και παρέχει συμβουλές για την επιλογή ενός ασφαλούς κωδικού.

Σύμφωνα με ένα email από τους υπεύθυνους της υπηρεσίας «ασυνήθιστη και ενδεχομένως κακόβουλη δραστηριότητα, εντοπίστηκε για πρώτη φορά από την ομάδα ασφαλείας της εταιρίας στις 28 Φεβρουαρίου», και συνεχίζει ενημερώνοντας τους χρήστες πως «το Evernote σχεδιάζει, μέσα στις επόμενες ώρες, να κυκλοφορήσει ενημερώσεις για τις εφαρμογές του στις διάφορες πλατφόρμες λειτουργικού, σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η διαδικασία επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης για όλους τους χρήστες».