Στη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προσφεύγει το Πεντάγωνο προκειμένου ο αμερικανικός στρατός να εκπαιδευτεί σε διάφορα πολεμικά σενάρια.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προσέλαβε το ιδιοφυές ρομπότ Libratus (σ.σ. σημαίνει ισορροπημένος στα λατινικά) αντί του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το συγκεκριμένο ρομπότ συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας όταν το 2017 κέρδισε τέσσερις κορυφαίους επαγγελματίες παίκτες πόκερ στο τουρνουά Texas Hold’em, συγκεντρώνοντας το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Tuomas Sandholm, έναν εκ των προγραμματιστών του Libratus και ιδρυτή της start-up «Strategy Robot», το λογισμικό μπορεί να αναπτύξει ισχυρές στρατηγικές και είναι ιδιαίτερα ικανό στη μπλόφα.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του Libratus μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταστήσει πιο αποτελεσματικές τις ασκήσεις πολεμικών παιχνιδιών και προσομοιώσεων.  Και αυτό είναι πολύ σημαντικό από τη στιγμή που σήμερα μια τυπική άσκηση πολεμικού παιχνιδιού δοκιμάζει μικρό αριθμό στρατηγικών για φανταστικούς αντιπάλους.

Το προηγμένο ρομπότ θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στον οργανισμό Defense Innovation Unit (DIU) που ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να βοηθήσει τον στρατό των ΗΠΑ να υιοθετήσει ταχύτερα τις αναδυόμενες εμπορικές τεχνολογίες.