Τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη των browsers, τον Internet Explorer, κατάφερε να ξεπεράσει το Chrome και αυτό αποτελεί μια σημαντική ανατροπή.

Για την εβδομάδα 14-20 Μαΐου ο Chrome είχε μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση, συγκεκριμένα 32,76% έναντι 31,94% του Internet Explorer. Πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρίας StatCounter, η υπεροχή του προγράμματος της Microsoft ήταν αδιαφιλονίκητη με μερίδιο σχεδόν 70%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Chrome ξεπερνά τον Internet Explorer, όμως προηγουμένως η πρωτιά του ήταν πολύ σύντομη, ενώ αυτή τη φορά διήρκεσε μία συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι πλέον το πρόγραμμα της Google εδραιώνεται στις προτιμήσεις των χρηστών.

Ο Chrome παρόλα αυτά εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του Internet Explorer σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Στις ΗΠΑ προηγείται 37% έναντι 23% του Chrome, ενώ στη Βρετανία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 37% και 29%.

Αντίθετα, ο Chrome «σκίζει» στην Ασία και τη Νότια Αμερική. Στην μεν πρώτη προηγείται με περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του Explorer, ενώ στη δεύτερη με πολύ μεγαλύτερη διαφορά, αφού έχει μερίδιο σχεδόν 50% έναντι μόλις 26% του Internet Explorer..