Έναν επαναστατικό αερόσακο για μοτοσικλετιστές αλλά και ποδηλάτες, ο οποίος παραμένει αόρατος υπό νορμάλ συνθήκες και που ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση ανάγκης, σχεδίασαν Σουηδοί επιστήμονες.

Ο μηχανισμός λειτουργίας του αερόσακου είναι ενσωματωμένος σε κολάρο που μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχέδιο και χρώμα για να συνδυάζεται με τα ρούχα σας και ενεργοποιείται σχηματίζοντας ένα ανθεκτικό κράνος με τη μορφή κουκούλας σε περίπτωση που ο οδηγός κάνει κάποια απότομη κίνηση που προειδοποιεί για την πτώση του από τη μηχανή. Με αυτόν τον τρόπο, ο μοτοσικλετιστής ή ποδηλάτης είναι πλήρως προστατευμένος τη στιγμή που θα καταλήξει στο έδαφος.

Στόχος των κατασκευαστών ήταν να δημιουργήσουν κάτι στιλάτο που θα κάνει τον κόσμο να θέλει να προστατευτεί από μόνος του κι όχι επειδή αυτό επιβάλλεται από το νόμο.

Η παρουσίαση της συσκευής έγινε στη διάρκεια επίδειξης μόδας στην Στοκχόλμη αποδεικνύοντας ότι το κολάρο μπορεί να είναι φτιαγμένο από διάφορα υλικά, όπως συνθετική γούνα, δέρμα ακόμη και μετάξι.

Θέλοντας μάλιστα οι εμπνευστές της ιδέας να δείξουν ότι ασφάλεια και στυλ μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν, έβαλαν στην επίδειξη μόδας νύφη να φορέσει ένα λευκό μεταξένιο κολάρο που περιείχε στο εσωτερικό του τον μηχανισμό.