Την έναρξη διάθεσης υψηλότερων ταχυτήτων σύνδεσης με το διαδίκτυο, μέσω της τεχνολογίας VDSL2, για οικιακούς πελάτες αλλά και επαγγελματίες, ανακοίνωσε η εταιρία Cyta Ελλάδος.

Η τεχνολογία VDSL2, που πρώτη η Cyta παρέχει στην Ελλάδα, υπόσχεται ταχύτητες download μέχρι και 50Mbps! Συγκεκριμένα, δύο νέες ταχύτητες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που ήδη διαθέτει η εταιρία και αφορούν σε έως 35Mbps και έως 50Mbps. Ανάλογα αυξάνονται και οι ταχύτητες upload σε έως 3 και 10 Mbps, αντίστοιχα. Οι ταχύτητες αυτές μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε στην υπηρεσία 2play (internet και σταθερή), είτε και στην 1play (internet).

Οι νέες επιλογές υψηλών ταχυτήτων απευθύνονται σε οικιακούς πελάτες, επαγγελματίες ή και μικρές επιχειρήσεις με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες χρήσης του διαδικτύου, για ακόμη πιο γρήγορη λήψη και αποστολή των δεδομένων. Η τεχνολογία VDSL2 είναι πολύ διαδεδομένη σε χώρες του εξωτερικού για την παροχή υψηλών ταχυτήτων στο Internet.

Αναφορικά με το κόστος των νέων αυτών ταχυτήτων, για τους οικιακούς πελάτες οι τιμές διαμορφώνονται στα 37 ευρώ το μήνα για την υπηρεσία 2play 35Mbps και στα 45 ευρώ για την υπηρεσία 2play 50Mbps. Αντίστοιχα, για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις η τιμή του 2play 35Mbps διαμορφώνεται στα 40 ευρώ ανά μήνα και του 2play 50Mbps στα 48ευρώ.

Οι νέες ταχύτητες προσφέρονται και στην υπηρεσία 1play, δηλαδή είναι διαθέσιμες και για πελάτες που επιθυμούν μόνο χρήση internet με τις τιμές για τους οικιακούς να διαμορφώνονται στα 34 ευρώ το μήνα για το 1play 35Mbps και στα 42 ευρώ για το 1play 50Mbps. Για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα οι τιμές διαμορφώνονται στα 37 ευρώ για το 1play 35Mbps και στα 45 ευρώ για το 1play 50Mbps.

Η πρόσβαση στις αυξημένες ταχύτητες μέσω τεχνολογίας VDSL2 είναι διαθέσιμη προς το παρόν, μόνο στην Αττική ενώ θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη και από το νέο έτος και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία. Προϋπόθεση παροχής των νέων ταχυτήτων είναι η απόσταση του σπιτιού ή της επιχείρησης των πελατών από το αστικό κέντρο της περιοχής τους να είναι εντός του μήκους που ορίζει η νέα τεχνολογία, δηλαδή περίπου 1.000 μέτρα.

Με τις νέες ταχύτητες οι επιλογές στα προϊόντα 2play της Cyta διευρύνονται σε 5 διαθέσιμες συνολικά (έως 4Mbps, 8Mbps, 24Mbps, 35Mbps και 50 Mbps) οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με πολλά προγράμματα χρόνου ομιλίας.