Η Sony αποφάσισε επιτέλους να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις. Σε μια πρόσφατη ομιλία του, ο CEO της Sony Howard Stinger, δήλωσε ότι η Sony βρίσκεται στο χείλος της έναρξης μιας επόμενης γενιάς τηλεόρασης. Ήρθε μήπως ο καιρός η Sony να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο χώρο των τηλεοράσεων;

Η Apple εδώ και πολύ καιρό σχεδιάζει να εισάγει μια εντελώς νέα έκδοση τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω σε αυτό το project ήδη από το 2007. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αναφορά από την ίδια την εταιρεία καθώς και οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Apple μπορεί να περιμένει να την λανσάρει, όταν αρχίσουν να πέφτουν αισθητά οι τιμές των επίπεδες οθόνες.

Αυτό που είναι γνωστό με βεβαιότητα είναι ότι ο Steve Jobs είχε στα σχέδιά του συμπεριλάβει και την Siri, για φωνητικό έλεγχο των νέων τηλεοράσεων με αυτή. Η νέα τεχνολογία μπορεί να κάνει την τηλεόραση να κατανοεί φωνητικές εντολές και στη συνέχεια να ενεργεί αναλόγως.

Εν τω μεταξύ, η Sony αρνείται να αφήσει την μάχη τόσο εύκολα και να αφήσει το πεδίο στο οποίο κάποτε είχε τα σκήπτρα, παντελώς ελεύθερο.

Η εταιρεία έχει τον τελευταίο καιρό παραμείνει σχετικά στάσιμη στην παρουσίαση νέων τεχνολογιών, ενώ κάποτε ήταν συνώνυμο της καινοτομίας. Ο CEO της Sony, Howard Stinger , ισχυρίζεται ότι η εταιρεία συνειδητοποιεί την πρόκληση αυτή και αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθούν προς την κατεύθυνση μιας πραγματικά επαναστατικής νέας γενιάς τηλεοράσεων. Φυσικά δεν προχώρησε σε κάποια περιγραφή του πως θα είναι οι νέες αυτές τηλεοράσεις, αλλά παρά μόνο υποσχέθηκε ότι τα νέα προϊόντα πρόκειται να κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα, μιας και έχουν περάσει όλα τα τελικά στάδια.

Πηγή: proho.gr