Η απόκρυψη των δημοσιεύσεων στο Facebook δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το να μην εμφανίζονται μόνο στο δικό σας χρονολόγιο, είναι!

Ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων έχει μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες που μπαίνουν από σταθερό υπολογιστή ή laptop (δεν ισχύει ακόμη για κινητά) να δημοσιεύουν ενημερώσεις οι οποίες θα φαίνονται μόνο στη ροή δημοσιεύσεων και όχι στον τοίχο τους, δηλαδή στο χρονολόγιό τους.

Ονομάζεται «κρύψτο από το χρονολόγιό σου» και ουσιαστικά επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν γρήγορες ερωτήσεις και ανακοινώσεις που θέλουν να τις δουν άμεσα κάποιοι στη ροή των δημοσιεύσεών τους, αλλά να μην είναι ορατές αν κάποιος επισκεφτεί τον τοίχο τους. «Η ικανότητα του να κρύβεις μια δημοσίευση από τη ροή υπάρχει και τώρα, και σήμερα είναι σε δοκιμή ένα χαρακτηριστικό που θα καταστήσει ακόμη πιο εύκολο τον έλεγχο των δημοσιεύσεων, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημοσιεύετε κάτι που θα φαίνεται μόνο στη ροή κι όχι στον τοίχο σας» ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook στη Daily Mail.

facebook2

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θέλει με αυτό τον τρόπο να ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν περισσότερες δημοσιεύσεις δίνοντας τους το μήνυμα ότι μπορούν αυτές να είναι προσωρινές και να μην μένουν μόνιμα στο χρονολόγιό τους. Αυτό έρχεται μετά από πρόσφατη έρευνα που έδειξε ότι τα ποσοστά δημοσιεύσεων στο Facebook έχουν μειωθεί πολύ και συνολικά κατά 21% μέσα σε ένα χρόνο. Οι χρήστες πατώντας ένα απλό «τικ» κάτω από τη δημοσίευσή τους θα μπορούν να την κάνουν ορατή μόνο στη ροή κι όχι στον τοίχο τους, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για όλους. Το Facebook επιπλέον δεν έχει δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε η δυνατότητα θα δοθεί σε χρήστες σε όλον τον κόσμο, αλλά εφόσον έγινε η αρχή, κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί σύντομα.