Στα χνάρια της διαδρομής του «βρώμικου» χρήματος βρίσκεται το ΣΔΟΕ. Η υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει-όπως αποκαλύπτει η «SportDay»-ήδη στα χέρια της σημαντικά ευρήματα από το άνοιγμα λογαριασμών προσώπων από το 2000. Μεταξύ των όσων έχουν εντοπιστεί, είναι λογαριασμός προπονητή με μετοχές αξίας 45 εκατ. ευρώ, μπουκ που δραστηριοποιείται στην αγορά της Ασίας και είναι ιδιοκτήτης 18 ακινήτων, πρόεδρος ΠΑΕ με περιουσία 5,5 εκατ. ευρώ χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα, μάνατζερ με ομόλογα ύψους 19 εκατ. ευρώ, διαιτητής που είναι ιδιοκτήτης πολυτελέστατου ξενοδοχείου και ποδοσφαιρικός παράγοντας που επί έντεκα συναπτά έτη δηλώνει έσοδα μόνο από το στοίχημα.

Ο ένατος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και σε συνεργασία με επτά άλλες χώρες ακολουθεί τη ροή του μαύρου χρήματος για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες περί οικειοποίησης κερδών από παράνομες δραστηριότητες για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα με τους στημένους αγώνες.

Στο μεταξύ, πιθανότατα σήμερα θα αρχίσει ο κύκλος των πειθαρχικών διώξεων από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο και τον αναπληρωτή Μανώλη Αντωνακάκη. Σε πρώτη φάση θα αφορούν κυρίως στα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί. Όσο για το πότε θα απολογηθούν οι υπόλοιποι 68 εμπλεκόμενοι στο Koriopolis, τα πάντα είναι ρευστά. Είναι πολύ πιθανό οι απολογίες αυτές να γίνουν το Σεπτέμβριο, καθώς ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει άδεια στο δεύτερο μισό του Ιουλίου και τον Αύγουστο τα δικαστήρια είναι κλειστά.

Πηγή: sport-fm.gr