Η είδηση του θανάτου του Αμάρο Αμάνθιο συγκίνησε τον σύλλογο και τους φιλάθλους της Ρεάλ Μανδρίτης. Ο Αμάρο Αμάνθο, γνωστός και ως «μάγος», αγωνίστηκε στην ομάδα από το 1962 έως το 1976, κατακτώντας με τη «βασίλισσα» τα έξι πρώτα της κύπελλα πρωταθλητριών, ενώ πανηγύρισε, επίσης, 12 πρωταθλήματα, ενώ στο σύνολο μετράει 23 τρόπαια. Ο Αμάνθιο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, είχε πετύχει 155 γκολ σε 471 παιχνίδια, ενώ κέρδισε δυο φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ισπανία.

Όπως δημοσίευσε η Ρεάλ Μαδρίτης στην ιστοσελίδα της, «από τις 3 μ.μ. σήμερα, το προεδρικό θεωρείο στο στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα στεγάσει τη σορό του Αμάνσιο Αμάρο. Το παρεκκλήσι θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 9 το βράδυ και αύριο από τις 9 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι. Όσοι φίλαθλοι επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου μπορούν να πάνε στο γήπεδο από την είσοδο στην Plaza de Sagrados Corazones, στη γωνία της Calle Padre Damián».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, αποχαιρέτησε τον προπονητή του στην Καστίγια (αναπληρωματική ομάδα της Ρεάλ), όπου συνεργάστηκαν τη διετία 1982-84, και την Ρεάλ το 1984/85.

«Σε αγαπώ πάρα πολύ. Σου χρωστάω τα πάντα! Μόνο ακόμα ένας άνθρωπος έχει πιστέψει σε μένα όσο εσύ: ο πατέρας μου. Γι’ αυτό θα κλαίω πάντα για σένα. Αιώνια ευγνώμων», έγραψε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.