Ο Ζινεντίν Ζιντάν κι ο Νταβίντ Μπετονί είναι αχώριστοι από τα 16 τους όταν γνωρίστηκαν στην ακαδημία της Καν κι ανέπτυξαν τη φιλία τους. Με τον καιρό ανέπτυξαν την καριέρα τους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έγραψαν ιστορία ο ένας πλάι στον άλλον στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθοδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση τριών συνεχόμενων Champions League. Όταν ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή το 1986 δεν το φαντάζονταν, ούτε όταν «έχτιζαν» τη φιλία τους γύρω από έναν μπιντέ που είχε στο δωμάτιο του ο «Ζιζού»!

«Φυσικά και θυμάμαι την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε», τόνισε αρχικά ο Μπετονί σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «As» και συνέχισε: «εγώ ερχόμουν από την Λιόν κι εκείνος από τη Μασσαλία και βρεθήκαμε την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας στην Καν. Όταν τον είδα να προπονείται κατάλαβα αμέσως πως θα ήταν το παράδειγμά μου. Ήμασταν μόλις 16 ετών…».

Πώς έγιναν φίλοι, όμως; Η σχέση τους αρχικά βασίστηκε στην ανάγκη του Μπετονί να θεραπευθεί από τις φουσκάλες που είχε στα πόδια του και σε άλλα σημεία του σώματός του από την καθημερινή σκληρή προπόνηση. «Εγώ δεν ήμουν συνηθισμένος να προπονούμαι σε καθημερινή βάση και έβγαζα φουσκάλες. Έπρεπε να φροντίζω τις πληγές και να πλένω τα πόδια μου κι ο “Ζιζού” είχε έναν μπιντέ στο δωμάτιο του, ο μόνος. Μου πρόσφερε να το χρησιμοποιώ. Από εκεί και έπειτα δημιουργήθηκε ένας ισχυρός δεσμός», δήλωσε. Τότε έμεναν σ’ ένα μεγάλο κτίριο με δωμάτια όπου τα μπάνια ήταν κοινά εξ ου και η ανάγκη του Μπετονί να πηγαίνει στο δωμάτιο του Ζιντάν. Γρήγορα αντιλήφθηκαν πως υπήρχαν πολλά πράγματα που τους ένωναν. Ήταν μικροί σε ηλικία μακριά από το σπίτι τους και πάλευαν για το όνειρό τους. Αμφότεροι παιδιά μεταναστών, ένιωθαν υποχρεωμένοι να πετύχουν για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. «Τελικά γίναμε σαν αδέρφια. Όλη την ώρα μαζί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου», τόνισε ο Μπετονί.

Έπειτα, όταν ο Ζιντάν πήγε στη Γιουβέντους έβαλε τον ατζέντη του να βρει ομάδα στην Ιταλία για τον Μπετονί. Τον ήθελε κοντά του όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αποκτούν φίλους από τους συλλόγους όπου αγωνίζονται. Για τον Ζιντάν δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα που ο Μπετονί δεν έγινε ποτέ του παίκτης υψηλού επιπέδου.

Κι όταν ο Ζιντάν άρχισε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής το 2014 αναλαμβάνοντας τη δεύτερη ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης κάλεσε τον Μπετονί να γίνει ο βοηθός του. Μαζί πήγαν στην πρώτη ομάδα το 2016. Μάλιστα, ήταν τέτοια η επιμονή του Γάλλου να τον έχει στο πλευρό του που η ομάδα αναγκάστηκε να τον παρουσιάζει ως φροντιστή αφού ο Μπετονί δεν είχε ακόμη το δίπλωμα του προπονητή! Παρέα έγραψαν μια από τις χρυσές σελίδες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και του ποδοσφαίρου.