Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, σε αναλυτική του ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, αναφέρεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αποψινό ματς Ιταλία-Βέλγιο, που θα παιχτεί απόψε στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, προσπαθεί να παρακολουθεί όλους τους σημαντικότερους αγώνες. Σε ό,τι αφορά την Squadra Azzurra, δηλώνει ότι «η φρεσκάδα και η δύναμή της, τον έχει εντυπωσιάσει». Και ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς θα δει τον αποψινό αγώνα. Άλλωστε, είναι φανατικός φίλαθλος ιταλικής ομάδας, της Ρόμα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι επέστρεψε στην ιταλική πρωτεύουσα και ετοιμάζεται να στηρίξει, απόψε, την εθνική ποδοσφαίρου του Μαντσίνι. Ενώ ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα, Πάολο Τζεντιλόνι, επέλεξε να παραμείνει στις Βρυξέλλες και να δει το ματς στη βελγική τηλεόραση, διότι η Rai δεν μεταδίδει, εκτός Ιταλίας, τα ματς του φετινού Euro.

Στη βελγική πρωτεύουσα, πάντως, με σεβασμό στα μέτρα ασφαλείας που επιβάλει η πανδημία, έχει στηθεί γιγαντοθόνη στο ιταλικό μορφωτικό ινστιτούτο. «Ένα σαν ένα μικρό θεσμικό-και όχι μόνο – στάδιο», όπως εξήγησε στο πρακτορείο Ansa, o Ιταλός πρέσβης στις Βρυξέλλες, Φραντσέσκο Τζενουάρντι.