Πρώτο θέμα έγινε στη Χιλή η εξαιρετικά βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Μαρκ Γκονζάλεζ και που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ζωή. Ο παλαίμαχος διεθνής Χιλιανός άσος, ο οποίος έχει παίξει σε Λίβερπουλ, Μπέτις και Ρεάλ Σοσιεδάδ δέχθηκε επίθεση από ιδιοκτήτες γης στην περιοχή Μπαρνετσέα.

Ο Χιλιανός άσος ήταν στην εξοχή μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, όταν κατηγορήθηκε από κάποιους ότι εισήλθε σε ιδιωτική έκταση κι έπρεπε να αποχωρήσει. Τα αίματα άναψαν και ο Γκονζάλεζ αμέσως μετά δέχθηκε άγρια επίθεση με γροθιές, κλωτσιές, πέτρες και ξύλα, με το επεισόδιο να έχει καταγραφεί σε βίντεο.

«Νόμιζα ότι θα με σκότωναν», είπε ο παλαίμαχος παίκτης, ο οποίος έχει έναν σπασμένο σπόνδυλο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. «Σκέφτηκα ότι εδώ με σκοτώνουν με μια πέτρα στο κεφάλι», είπε ο Γκονζάλεζ στα ΜΜΕ της Χιλής.

Ο Γκονζάλεζ έκανε μήνυση και μέσω του βίντεο ήδη έχει συλληφθεί ένας από τους δράστες. Η οικογένειά του, όμως, είναι σε σοκ και όπως ισχυρίστηκε ο παίκτης, μια από τις κόρες του αρνείται να βγει από το σπίτι. Ο Γκονζάλεζ εκτός των Λίβερπουλ, Μπέτις, Σοσιεδάδ, έπαιξε και στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική.