Ποτέ οι οπαδοί καμιάς ομάδας δεν είχαν τόση δύναμη όσο οι Irriducibili της Λάτσιο τη δεκαετία του ’90 και στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα.

Κι αν υπήρχε μια αμφιβολία γι’ αυτό, έφυγε το απόγευμα μιας ημέρας του Ιουνίου του 2001. Η ηγετική ομάδα των οργανωμένων οπαδών των λατσιάλι ταξιδεύουν από τη Ρώμη στην Πάρμα, όπου συναντούν τον Λιλιάν Τουράμ, τον διεθνή Γάλλο αμυντικό που είναι μεταγραφικός στόχος της ομάδας τους και της Γιουβέντους.

Επισήμως, η συζήτηση, η οποία έγινε στο προπονητικό κέντρο της Πάρμα παρά το γεγονός ότι η διοίκηση ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, είχε ως στόχο να εξηγήσουν οι Irriducibili στον Τουράμ ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα μαζί του.

Δύο μέρες μετά, όμως, ο Γάλλος θα ανακοινωθεί από τη Γιούβε, αφήνοντας άφωνο τον πρόεδρο της Λάτσιο, Σέρτζιο Κρανιότι, ο οποίος ήταν σίγουρος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο λόγος που δεν έγινε αυτή, τελικά, είναι επειδή οι Irriducibili… δεν ήθελαν και ο Τουράμ κατάλαβε ότι αν πήγαινε στη Ρώμη μάλλον δε θα ήταν ευτυχισμένος 100%…