Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε αθλητικό επίπεδο περιλαμβάνουν μια σχετική ηρεμία, καθώς σε πολλά πρωταθλήματα αρκετών χωρών η δράση διακόπτεται, με τις ομάδες να απολαμβάνουν ένα διάστημα -έστω και μικρό- ξεκούρασης. Ωστόσο, είναι η περίοδος που… ανάβουν τα μεταγραφικά σενάρια.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, τα δημοσιεύματα που αφορούν αυτόν τον τομέα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα «έλα», αλλά και με τα «πήγαινε». Ένα από αυτά που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, αφορά τον αρχηγό της ομάδας, Πέτρο Μάνταλο.

Όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», ο 28χρονος μέσος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο μίας ομάδας από το εξωτερικό, η οποία τον έχει παρακολουθήσει αρκετά και έχει σχηματίσει θετική άποψη για τις δυνατότητές του. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα δείχνει διατεθειμένη να δώσει ένα μεγάλο ποσό για την απόκτηση του διεθνούς άσου.

Το όνομα του Μάνταλου είχε συνδεθεί στο παρελθόν με τη Γουέστ Μπρομ, ενώ πρόσφατα είχε γίνει γνωστό το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Μόσχας. Στην τρέχουσα σεζόν, έχει παίξει σε 13 αγώνες στο πρωτάθλημα, έχοντας 5 γκολ και 7 ασίστ στο ενεργητικό του.

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό και το όνομα της ομάδας που θέλει τον αρχηγό της ΑΕΚ. Αυτή είναι η Αλ Γουαχντά του Μανόλο Χιμένεθ, με τον Ισπανό τεχνικό να επιβεβαιώνει πως θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον παίκτη.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 55χρονος προπονητής παραδέχθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να συνεργαστεί με τον πρώην ποδοσφαιριστή του. «Ναι, υπάρχει ενδιαφέρον, όμως την τελική απόφαση θα την πάρει ο σεΐχης (το μέλος της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ντιάμπ Μπιν Ζαγέντ Αλ-Ναιάν)», επισήμανε.