Τα «παιδιά» του Γιόχαν Κρόιφ δεν σταματούν να ξεπετάγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να δείχνουν ότι η κληρονομιά που άφησε ο τεράστιος Ολλανδός, ο άνθρωπος που… ευθύνεται για το Total Football, είναι τέτοια που θα μείνει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Μπορεί ο Άγιαξ να έχασε με 2-1 στο Άμστερνταμ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά οι παίκτες του Έρικ τεν Χαγκ όχι μόνο πήγαν στη ρεβάνς της Ισπανίας με την πίστη ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή, αλλά μπήκαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με το… μαχαίρι στα δόντια. Το τελικό 1-4 χθες το βράδυ τους έδωσε μια τεράστια πρόκριση, που σόκαρε (ευχάριστα για πολλούς) τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, καθώς αποκλείστηκε από τη διοργάνωση που κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια η κάτοχος τριών σερί τίτλων.

Ο διαχειριστής του επίσημου λογαριασμού του Γιόχαν Κρόιφ στο Twitter πήρε έμπνευση από αυτήν την εποποιία του «Αίαντα» στη Μαδρίτη και ανέβασε σε αυτόν μία φωτογραφία, με το εμβληματικό νούμερο του μεγάλου Ολλανδού (το 14), το οποίο συνόδευσε με λεζάντα μια ατάκα του.

Το 14, λοιπόν, μετατράπηκε σε 1-4, το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, ενώ η λεζάντα έγραφε: «Γιατί να μην μπορείς να νικήσεις έναν πλουσιότερο σύλλογο; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να βάζει γκολ…».