Ο Ολυμπιακός θα δώσει αύριο βράδυ έναν μεγάλο αγώνα, με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, μια υπόθεση που μόνο εύκολη δεν είναι τόσο βάσει αντιπάλου όσο και βάσει συνθηκών. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν κόντρα στη Μίλαν μια νίκη με δύο τέρματα διαφορά, κάτι το οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς πιστεύει πως το συγκρότημά του μπορεί να πετύχει, αλλιώς -όπως είπε- δεν θα ήταν στον πάγκο της ομάδας.

Αρχικά, ο Πορτογάλος τεχνικός τοποθετήθηκε για τη μεγάλη πρόκληση της αυριανής βραδιάς, λέγοντας: «Η Μίλαν, που έχει κατακτήσει τόσα και έχει αυτό το μέγεθος, είναι μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Από την πρώτη ημέρα της κλήρωσης ξέραμε πως ο όμιλος ήταν δύσκολος, ότι θα ήταν ζόρικο να προκριθούμε και πως η πρόκριση θα κρινόταν πιθανότατα στην τελευταία αγωνιστική. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να αντιμετωπίσει τη Μίλαν… Δεν είμαστε φαβορί, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε πως από την εικόνα που έχουμε δείξει ως τώρα, δικαιούμαστε την πρόκριση. Αν το πετύχουμε, θα είναι κάτι τεράστιο για τον σύλλογο. Είμαστε φιλόδοξοι και έχουμε πίστη στους εαυτούς μας».

Αναφορικά με την την έμφαση που δίνει στην ψυχολογία των παικτών του, τόνισε: «Σίγουρα θα βοηθήσει ο κόσμος σε αυτό, είναι η δύναμή μας και σε τέτοιες βραδιές ξέρουμε πόσο θα μας στηρίξει. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά του και ξέρουμε πως θα την έχουμε. Η ψυχολογία δεν χρειάζεται βοήθεια. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε τέτοια ματς. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτόν τον ενθουσιασμό, αλλά δεν χρειάζεται κανένας επιπλέον κίνητρο. Μεγάλη σημασία έχει πώς θα αντιμετωπίσεις στρατηγικά αυτό το παιχνίδι και όχι τόσο η ψυχολογία».

Σχετικά με το τι τον κάνει αισιόδοξο, είπε: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα μπορούσα καν να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Δεν θα μπορούσα να είμαι προπονητής, αν δεν πίστευα στην ομάδα μου. Είμαι αισιόδοξος σε κάθε περίσταση. Πιστεύω στην ποιότητα του Ολυμπιακού, έχουμε δείξει πως μπορούμε να παίξουμε καλά και θεωρώ πως αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά. Όλος ο κόσμος έχει δει τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός και πόσο βελτιώνεται. Το πιστεύω πως μπορούμε».

Τέλος, για τη σημασία της αμυντικής λειτουργίας του συνόλου του, απάντησε: «Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του προσέγγιση. Εμείς δεν θα αλλάξουμε τελείως τη λογική μας. Θα έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική, αλλά η φιλοσοφία μας θα είναι η ίδια. Ο Ολυμπιακός παράγει πολλές φάσεις, δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί, όμως θα κυνηγήσουμε τα γκολ και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε δικό μας το παιχνίδι».

Ποντένσε: Να χαρίσουμε μία μεγάλη βραδιά στην ομάδα 

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» θα δώσουν ό,τι καλύτερο, προκειμένου να πανηγυρίσουν τη νίκη και να χαρίσουν μια μεγάλη βραδιά στον σύλλογο.

Για το κίνητρο που έχουν αυτός και οι συμπαίκτες του, είπε: «Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο πασίγνωστο. Είναι μια τεράστια δύναμη η Μίλαν. Είναι μια πολύ σημαντική βραδιά για εμάς και τον σύλλογο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα τα δώσουμε όλα, θα παίξουμε για να κερδίσουμε αυτόν τον τεράστιο αντίπαλο και να χαρίσουμε μια μεγάλη βραδιά στον σύλλογό μας».

Αναφορικά με την αποβολή του στο ματς με την Ξάνθη, σχολίασε: «Νιώθω ανόητος για τον τρόπο που αντέδρασα. Είναι αλήθεια πως δέχομαι σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά δεν έπρεπε να έχω αντιδράσει έτσι. Άλλη φορά πρέπει να είμαι πιο ψύχραιμος. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο μέλλον».

Σχετικά με τη δυσκολία του Ολυμπιακού στο γκολ, επισήμανε: «Δεν έχει σημασία από πού θα έρθουν τα γκολ. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν για να πετύχουμε δύο, τρία ή τέσσερα… Σημασία έχει να μπουν και όχι από ποιον».

Τέλος, για το πόσο βοηθά ή αγχώνει το γεμάτο Καραϊσκάκη, απάντησε: «Θα υπάρχει πολύ καυτή ατμόσφαιρα, αλλά θα είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το κλίμα σαν κίνητρο. Θα κάνουμε τα πάντα για να αφήσουμε τη Μίλαν πίσω μας».