Η μεταγραφή του θεωρήθηκε μια μεγάλη κίνηση από πλευράς συλλόγου, καθώς τα 40 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Γιουβέντους για να τον αποκτήσει από τη Βαλένθια, αποτελούν ένα αξιοσέβαστο ποσό, ακόμη και για τα τωρινά δεδομένα. Ωστόσο, με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ζοάο Κανσέλο πηγαίνει σε δεύτερο πλάνο, παρά το γεγονός πως ουσιαστικά αποτέλεσε την αφορμή για το »μπαμ» του καλοκαιριού.

Από τη «Γηραιά Κυρία» τονίστηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι η μεταγραφή του Κανσέλο έφερε τους ανθρώπους του συλλόγου πιο κοντά με τον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος είναι ο ατζέντης και των δύο ποδοσφαιριστών. Με τον δίαυλο μεταξύ των δύο πλευρών να έχει ανοίξει, έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση για την αγορά του 33χρονου σούπερ σταρ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που πλέον αποτελεί παίκτη των «μπιανκονέρι». Έτσι, στο Τορίνο η πορτογαλική… παροικία μεγαλώνει.

Ο Κανσέλο ξέρει τα κατατόπια στην Ιταλία, καθώς την προηγούμενη σεζόν είχε φορέσει τη φανέλα της Ίντερ ως δανεικός από τις «νυχτερίδες». Γνωρίζει επίσης και το πόσο δύσκολο είναι να δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του. «Πρέπει να αποδείξω στο γήπεδο ότι αξίζω τα 40 εκατομμύρια», ανέφερε χαρακτηριστικά, θέτοντας παράλληλα ως στόχο της νέας του ομάδας την κατάκτηση του Champions League.