Πολλά είναι αυτά που ακούγονται για το μέλλον του Τζιανλουίτζι Μπουφόν και το τι θα ανακοινώσει αύριο το πρωί, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει από το «Allianz Stadium». Εξέλιξη που έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του 7ου σερί πρωταθλήματος από τη Γιουβέντους και τέταρτου διαδοχικού νταμπλ.

Σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν ο μάνατζερ του 40χρονου πορτιέρε, Σιλβάνο Μαρτίνα, ο θρυλικός Ιταλός θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση. «Δε θα είναι ένα αντίο όπως του Τότι, αυτή ήταν μια γιορτή που αντιπροσωπεύει το φλογερό ρωμαϊκό στυλ. Στο Τορίνο περιμένω ένα αντίο όπως αυτό του Ντελ Πιέρο. Θα είναι μια ημέρα, με πολλά δάκρυα, αλλά ήρεμη, νηφάλια. Είχα τη χαρά και την τιμή να συντροφεύω σε όλη αυτή την πορεία τον σπουδαιότερο τερματοφύλακα στην ιστορία ποδοσφαίρου. Λυπάμαι για τον Ντοναρούμα, αλλά δεν θα γεννηθεί ποτέ ξανά ένας άλλος Τζίτζι».

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η αδελφή του Μπουφόν δήλωσε στην Tuttosport ότι «δεν θεωρώ πως θα πει “αντίο”. Όσο περισσότερο τον βλέπω στον αγωνιστικό χώρο, τόσο λιγότερο μου δίνει την εντύπωση πως οδεύει προς τη δύση της καριέρας του. Ήμουν παίκτρια του βόλεϊ και στα 27 μου είχα 1.000 λόγους για να σταματήσω. Αλλά, δεν βλέπω κανέναν στον Τζίτζι να πράξει κάτι ανάλογο».

«Είναι 40 χρονών. Και τι έγινε; Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που πρωταγωνίστησε σε επτά σερί σκουντέτο και τέσσερα διαδοχικά νταμπλ. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω ότι στο Champions League, στο ματς της Μαδρίτης, ήταν φανταστικός. Ο Τζίτζι είναι…παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO», συμπλήρωσε.