Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να μην επιβάλλονται ποινές που μπορούν να χαρακτηριστούν έως και εξοντωτικές, σε θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται». Επίσης, όπως ανακοίνωσε στο μπρίφινγκ, με απόφασή του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Θεόδωρος Ζαγοράκης.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.