Μπορεί να ήρθε με μεγάλη δυσκολία και χάρη σε μια εκτέλεση πέναλτι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-0), στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Super League 1. Αυτό ήταν παράλληλα το 100ό τρίποντο του Γιώργου Δώνη ως προπονητής σε ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο 50χρονος τεχνικός μετρά 30 νίκες με Ατρόμητο και ΑΕΛ, άλλες 18 με τον ΠΑΟΚ, 2 με την ΑΕΚ και 20 με τον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα έγινε ο 27ος τεχνικός που καταφέρνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας και 14ος Έλληνας.

Η επικράτηση επί των Αρκάδων ήταν η 300ή για εκείνον σε όλες τις διοργανώσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, από το 2003, όταν ξεκίνησε την παρουσία του στην Γ’ Εθνική με τον Ηλυσιακό.

Πρόβλημα με τις απουσίες στα επόμενα ματς

Ωστόσο, δεν είχε μόνο ευχάριστες ειδήσεις το χθεσινό παιχνίδι για το «τριφύλλι». Και αυτό διότι μπορεί να πήρε το τρίποντο, αλλά χάνει τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός της ομάδας συμπλήρωσε χθες τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα πρέπει να λείψει σε ένα από τα τέσσερα προσεχή ματς, με Βόλο (εκτός έδρας), Λαμία (εντός έδρας), ΟΦΗ (εκτός έδρας) και Άρη (εντός έδρας).

Στο επόμενο ματς των «πράσινων» στο πρωτάθλημα έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή ο Αχιλλέας Πούγγουρας, ενώ στο αμέσως επόμενο θα λείψουν οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Χρήστος Δώνης. Παράλληλα, στο όριο των έξι καρτών έφτασε ο Ματίας Γιόχανσον, ενώ στην ίδια θέση βρίσκεται και ο Φεντερίκο Μακέντα.

Αυτό είναι πρόβλημα για τον Δώνη, καθώς μπορεί στα στόπερ να υπάρχει πάντα η αξιόπιστη λύση του Κολοβέτσιου, ωστόσο στα χαφ οι επιλογές στον Παναθηναϊκό είναι αρκετά πιο περιορισμένες.