Στον Ολυμπιακό έστειλαν χθες αργά στην UEFA τη λίστα των παικτών που δηλώθηκαν για τους ομίλους του Champions League και αναμένεται να την δημοσιοποιήσουν σήμερα. Σε αυτήν φέρεται να βρίσκονται κανονικά τα ονόματα των νεοαποκτηθέντων Μπρούνο Γκασπάρ, Γιασίν Μπενζιά και Μάξι Λοβέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον έμπειρο ρεπόρτερ των Πειραιωτών, Κώστα Νικολακόπουλο, με άρθρο του στον «Κόκκινο Πρωταθλητή», οι εκτιμήσεις δείχνουν πως -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- αυτοί που θα μείνουν εκτός είναι οι Μπρούνο, Χιλάλ Σουντανί και Λεονάρντο Κούτρης.

Για τον τελευταίο η πιθανή απουσία του από την ευρωπαϊκή λίστα δημιουργεί έκπληξη, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό. Μάλιστα, αυτό το καλοκαίρι το όνομα του 24χρονου μπακ-χαφ «έπαιξε» σε πολλά σενάρια με ομάδες του εξωτερικού, κάτι που συνέβη μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου.

Το όνομα του Κούτρη έχει συνδεθεί με ένα σωρό ομάδες, μεταξύ των οποίων Μαρσέιγ, Λέστερ, Έβερτον, Νιούκαστλ, Μπενφίκα, Γουέστ Χαμ, Πόρτο, Σαμπντόρια και Μαγιόρκα. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν ότι θα πωλούταν το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Μάλιστα, με την απουσία του από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, οι πιθανότητες να πιάσει μια ικανοποιητική τιμή -για τα δεδομένα του Ολυμπιακού– μειώνονται, όσο μαέστροι κι αν έχουν αποδειχθεί σε αυτόν τον τομέα στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Οι πιθανότερες επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς είναι οι: Σα, Άλεν, Ομάρ, Γκασπάρ, Τσιμίκας, Τοροσίδης, Σεμέδο, Μεριά, Σισέ, Αβ. Παπαδόπουλος, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μπενζιά, Βαλμπουενά, Λοβέρα, Ποντένσε, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο και Ελ Αραμπί.