Ο Έκι Πόνσε είναι πέρα από κάθε αμφιβολία η πιο πετυχημένη μεταγραφή της ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς ήδη έχει πετύχει δέκα γκολ με τα κιτρινόμαυρα -τα εννέα στη Super League, ενώ σε κάθε αγώνα, είτε παίζει με την Μπάγερν, είτε με τον Κισσαμικό, βγάζει το ίδιο πάθος στο γήπεδο.

Ο 21χρονος Αργεντινός διακρίνεται για το δυναμικό του στιλ, το εξαιρετικό άλμα, αλλά και την αποτελεσματικότητά του όταν παίρνει την μπάλα εντός της αντίπαλης περιοχής. Αυτά ήταν τα στοιχεία που έκαναν τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επιμείνει το καλοκαίρι στην περίπτωσή του, αλλά και ο λόγος που στην Ένωση θέλουν να «δέσουν» τον νεαρό ποδοσφαιριστή στην ομάδα.

Η συμφωνία του «δικεφάλου» με τη Ρόμα, από την οποία αποκτήθηκε ο ποδοσφαιριστής με τη μορφή δανεισμού, προβλέπει την καταβολή 6 εκατομμυρίων ευρώ σε πέντε δόσεις για το 70% των δικαιωμάτων του (ή 7 εκατ. για το 85%). Η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα πρέπει να δώσει 2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι και ακολούθως 1 εκατ. ανά εξάμηνο σε τέσσερις δόσεις. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν η ΑΕΚ τινάξει την μπάνκα για τον Πόνσε, δεν είναι σίγουρο ότι θα τον αποκτήσει.

Ο Αργεντινός δεν είχε μπει σε διαδικασία συζήτησης με την ΑΕΚ, προκειμένου να υπογράψει προκαταβολικά συμβόλαιο με αυτήν για το καλοκαίρι του 2019, όπως είχε συμβεί με την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια, ή αντιστοίχως όπως συνέβη με τον Λούκας Μπογέ. Αυτός ήταν και ο λόγος που άργησε αρκετά η μεταγραφή του και κάποια στιγμή φάνηκε να «ναυαγεί» οριστικά.

Επίσης, ούτε η Ένωση ήταν σε θέση να συζητήσει μαζί του σε άλλη βάση, δεδομένου ότι ο Πόνσε αμείβεται με 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με το μισό μέρος του συμβολαίου να καλύπτεται από τη Ρόμα. Έτσι, δεν είναι σίγουρο τι θα αποφασίσει ο ίδιος ο παίκτης, ακόμη κι αν η ελληνική ομάδα κάνει την οικονομική υπέρβαση.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ φαίνεται πως προχωρά ένα εναλλακτικό σχέδιο για τον παίκτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ώρα των Σπορ». Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ξεκίνησαν επαφές με τους «τζιαλορόσι» για την παραμονή του Αργεντινού επιθετικού, οι οποίες -όπως προαναφέρθηκε- δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πάντως, αναφέρεται ότι το ζήτημα παραμένει ανοικτό και οι πιθανότητες της Ένωσης φαίνεται πως είναι πολλές, ενώ ανάλογη κουβέντα αναμένεται να ακολουθήσει και για τον Μπογέ με την Τορίνο, παρόλο που ο έτερος Αργεντινός του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ δεν έχει πραγματοποιήσει εξίσου εντυπωσιακές εμφανίσεις.