Ακόμη μια συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του παραχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή που κάνει στη Θεσσαλονίκη, τις εντυπώσεις του για την Ελλάδα, αυτά τα πέντε χρόνια που βρίσκεται εδώ, εξήρε τον πολιτισμό της χώρας μας, ενώ στάθηκε και στο πώς είναι να ζει κανείς μακριά από την οικογένειά του.

Επίσης, μέσω του libertatea.ro, ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε και στο τι του ζητούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ όταν τον σταματούν στον δρόμο, που είναι μόνο ένα πράγμα: τίτλος, τίτλος, τίτλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λουτσέσκου:

– Πώς είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη;

«Η πόλη δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε μικρή, είναι εύκολο να παρκάρεις και ο κόσμος έχει τη χαρά της ζωής. Τουλάχιστον αυτό είναι που βλέπω όταν περπατούν στο δρόμο. Δεν ξέρω τι υπάρχει μέσα στις ψυχές τους, στο σπίτι τους… Μου αρέσει η πόλη και όταν έχω λίγο χρόνο βάζω τα ακουστικά στα αυτιά μου, κάνω τζόκινγκ και αισθάνομαι υπέροχα».

– Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σας σταματούν στον δρόμο;

«Ναι, αλλά σέβονται την προσωπική μου ζωή. Με χαιρετούν και μου λένε συνέχεια ένα πράγμα. Τίτλος, τίτλος, τίτλος».

– Είναι κάτι που δεν σας αρέσει στη Θεσσαλονίκη;

«Δεν μπορώ να το πω. Είμαι ξένος, εργάζομαι εδώ σε μια χώρα γεμάτη ιστορία, νοοτροπία, πολιτισμό, σημαντικοί άνθρωποι βγήκαν από την Ελλάδα. Εγώ είμαι αυτός που πρέπει να προσαρμοστεί. Μαζί με το προσωπικό μου προσπαθούσαμε να φέρουμε ισορροπία στον ΠΑΟΚ, σε κάθε περίπτωση, να μην υπερβούμε τα όρια, να μην ζούμε στα άκρα».

– Έχετε δει τίποτα αξιοθέατα στην Ελλάδα;

«Τίποτα. Ούτε όταν ήμουν στην Ξάνθη, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Είμαι 11 μήνες μακριά από το σπίτι μου και όταν είναι η περίοδος των διακοπών επιστρέφω στο Βουκουρέστι. Η σύζυγος μου δεν μένει μαζί μου, γιατί έχει δουλειές να τρέξει στο Βουκουρέστι. Όταν βρίσκομαι στη Ρουμανία, θέλω να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου στο σπίτι μου. Επίσης έχω δύο κατοικίδια στην Ξάνθη, τα οποία φροντίζω όταν έχω μια-δύο ημέρες κενό από τις υποχρεώσεις μου με τον ΠΑΟΚ».

– Μιλάτε καθόλου ελληνικά;

«Δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά. Καταλαβαίνω κάποιες λέξεις, αλλά η ελληνική γλώσσα θέλει μελέτη, χρειάζεται χρόνο για να τη μάθεις και εγώ δεν έχω. Μια λύση θα ήταν να έχω κάποιον στο σπίτι, αλλά είμαι παντρεμένος…».