Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα στον Παναθηναϊκό όσον αφορά την κατάσταση στο διοικητικό κομμάτι, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ζητήματα στο αγωνιστικό τμήμα. Μετά την αδυναμία να βρεθεί μια λύση στις συζητήσεις που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την επόμενη ημέρα στο «τριφύλλι», μέσω του PAO Foundation, ο Γιάννης Αλαφούζος… πάρκαρε τις μετοχές του ως την πρώτη συμβολική κίνηση της νέας θολής εποχής.

Όμως, φαίνεται ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Η δεύτερη κίνηση ήταν να «αδειάσει» και τον προπονητή της ομάδας, τον άνθρωπο που ουσιαστικά ο ίδιος «έψησε» να αναλάβει τα ηνία στο αγωνιστικό κομμάτι, δίνοντάς του και πολύ περισσότερες αρμοδιότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους προπονητές των ελληνικών ομάδων, τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Εβρίτης τεχνικός, από τότε που έφυγε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος από το πόστο του τεχνικού διευθυντή στις 23 Ιουνίου, ουσιαστικά τα κάνε όλα και… συμφέρει. Όμως, αυτό δεν έκανε τον Γιάννη Αλαφούζο να μην πάρει απόφαση αναβολής της μεταξύ τους συνάντησης, που είχε προγραμματιστεί για χθες, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Ο άνθρωπος που έτρεχε μέχρι πρότινος την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αναγκάζεται να την τρέχει, λόγω αδυναμίας να βρεθεί κάτι άλλο, είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον προπονητή την Κυριακή (24/09). Από την επικοινωνία τους προέκυψε ραντεβού για λίγες ώρες αργότερα. Ο Ουζουνίδης ήταν αυτός που ζήτησε επιτακτικά το ραντεβού, καθώς ήθελε να πληροφορηθεί δια ζώσης τι ισχύει με την απεμπλοκή Αλαφούζου από τα της ΠΑΕ.

Ωστόσο, ο Γιάννης Αλαφούζος επικαλέστηκε ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν συναντήθηκε τελικά με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αντίθετα, με τον 48χρονο προπονητή επικοινώνησε κάποιος από τους συνεργάτες του επιχειρηματία, πιθανότατα με κάποιον από τους Παναγόπουλο, Τουμαζάτου και Μπαλωμένου, ή Μαυροκουκουλάκη.

Πάντως, αυτή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό δεν φαίνεται να δημιουργεί έκπληξη στον Ουζουνίδη, καθώς μια κίνησή του στα μέσα καλοκαιριού, πριν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού για τη Super League, αποδεικνύει ότι είχε προβλέψει την… καταιγίδα που θα ερχόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εβρίτης τεχνικός είχε συνάντηση με κάποιους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας (άγνωστο παραμένει ποιος την προγραμμάτισε), στην οποία τους εξέφρασε τον προβληματισμό του για όσα βλέπει να συμβαίνουν στην ομάδα και μέσες άκρες τους είχε πει τι προβλέπει ότι θα συμβεί.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα, ο Ουζουνίδης είναι ο μόνος που δεν έχει βρεθεί ανάμεσα στα «πυρά» των οπαδών για τα όσα συμβαίνουν στον σύλλογο. Ακόμη και τα δικά του αγωνιστικά λάθη, που στοίχισαν βαθμούς στην ομάδα, περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα από τον κόσμο της ομάδας.