Ντόμινο αντιδράσεων και εξελίξεων προκάλεσαν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οπαδική βία, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και «λουκέτο» στις εξέδρες των αγώνων της Stoiximan Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας, τουλάχιστον ως τις 12 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως χωρίς κόσμο θα γίνει το ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το Europa League την προσεχή Πέμπτη (14/12), ενώ τα άλλα δύο εντός έδρας ματς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, το Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα και το ΠΑΟΚ-Ελσίνκι θα διεξαχθούν κανονικά με θεατές στις εξέδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης κατέθεσαν με κοινή επιστολή πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητώντας να εκπέσει από το αξίωμά του.

Η διοργανώτρια αρχή έχει συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για την Τρίτη (12/12, 15:00) το μεσημέρι.

Η πρόταση μομφής θα συζητηθεί στο αυριανό συμβούλιο του συνεταιρισμού και για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία των μελών. Προκύπτει επίσης ότι οι τέσσερις ομάδες έχουν την στήριξη και άλλων συλλόγων σε αυτή την κίνηση.

Να σημειωθεί πως αν η πρόταση μομφής «περάσει», τότε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, θα χάσει και την θέση του αντιπροέδρου στην ΕΠΟ, την οποία κατέχει ο εκάστοτε πρόεδρος της Super League.