Ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές της Euroleague καθώς ξεπέρασε με 74-68 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «ΣΕΦ». Ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας, πάντως, θέλησε να μετριάσει το κλίμα ευφορίας και πιθανές υπερβολές που ενδεχομένως ν’ ακολουθήσουν μετά από μια νίκη κόντρα σε μια ισχυρή υποψήφια για να φτάσει στο Final 4 του Βερολίνου.

«Επειδή είμαι Έλληνας και επειδή αύριο όλοι θα λένε πως θα κερδίσουμε την Euroleague να πω απλώς πως είναι μία νίκη στην δεύτερη αγωνιστική. Πρέπει να έχουμε την ίδια προσέγγιση, να είμαστε ταπεινοί και να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι πετυχημένος», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα για την μεγάλη νίκη. Ελέγχαμε το παιχνίδι, κερδίζαμε για σχεδόν 40 λεπτά οπότε αξίζαμε να κερδίσουμε. Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα, χωρίς κενά. Είναι αθλητική με 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Το να προηγείσαι σχεδόν 40 λεπτά και να δείχνεις τέτοια ένταση δείχνει την προοπτική και τις δυνατότητες της ομάδας μας. Μεγάλο credit δίνω στον κόσμο μας που έδωσε μεγάλη υποστήριξε. Μας έλειψαν πολύ πέρσι».

Τη νίκη, εν μέρει, την έδωσε και η άμυνα καθώς ο Ολυμπιακός κράτησε την αντίπαλό του σε μόλις 68 πόντους. «Αν και κάναμε τακτικά λάθη είμαι πολύ ικανοποιημένος», τόνισε και συνέχισε: «Μόνο ο Γκος δημιούργησε πρόβλημα με pull-up και floater. Δεν μας προκάλεσε πρόβλημα συνεργασίες παρά μόνο με pull-up και από επιθετικά ριμπάουντ. Είμαστε πολύ σταθεροί. Όταν μία ομάδα σουτάρει τόσο χαμηλά σημαίνει ότι έχει βγει από τις γωνίες της και έχει πιεστεί».

Για τον Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος έκανε ένα μεστό παιχνίδι δίνοντας σημαντική βοήθεια στους «ερυθρόλευκους», υποστήριξε: «Δεν με πειράζει καθόλου που δεν σουτάρει. Όταν ήταν μέσα η ομάδα ήταν στο +10. Είμαι σίγουρος πως αυτός ο παίκτης δεν κάνει ποτέ ζημιά, ακόμα και όταν δεν βάζει σουτ. Με τέτοιο χαρακτήρα και νοοτροπία». Κατέληξε μιλώντας για την ατομική ποιότητα της ομάδας του: «Πρέπει να έχεις ταλαντούχους παίκτες, ξεκάθαρα πράγματα. Το μπάσκετ αλλάζει. Το ταλέντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ μας έδωσε μεγάλη ώθηση, αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό. Όλη η ομάδα αμύνεται και επιτίθεται και μέσα από το ομαδικό παιχνίδι ο καλός παίκτης θα φανεί. Πραγματικά πιστεύω πως έχουμε 12 καλούς παίκτες».