Από τη στιγμή που ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Dominican High School, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έπαιξε πέρσι για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μούρθια σε μια ενδιαφέρουσα πορεία μπασκετικής διαδρομής, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τους Ισπανούς, το οποίο περιλαμβάνει NBA out κάθε καλοκαίρι.

Ο μικρότερος εκ των αδελφών Αντετοκούνμπο πήρε χρόνο συμμετοχής στη β’ ομάδα της Μούρθια, σημειώνοντας μια συμμετοχή στη Liga Endesa και πλέον θα συμμετάσχει στο τελευταίο pre-draft workout με τους Ιντιάνα Πέισερς πριν από τη βραδιά του Draft.

Εξάλλου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε σε ανύποπτο χρόνο πως «ο Άλεξ μπορεί να γίνει καλύτερος από εμένα! Έχει πάντα κίνητρο, το θέλει, αυτό τον κάνει ιδιαίτερο. Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος». Ο 19χρονος Άλεξ σημείωσε πέρσι 19.4 πόντους, 8.2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μ.ό. στη Liga EBA, την τέταρτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ με τη β’ ομάδα της Μούρθια.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο ξεκαθάρισε στο Gazzetta πως θέλει να αφήσει το δικό του legacy βοηθώντας όσο δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που πέρασαν ό,τι η οικογένειά του. Παραδέχτηκε, δε πως «πάντα ήξερα ότι το επώνυμό μου δεν αρκεί»!

Πηγή: gazzetta.gr